Σας προτείνω για φέτος το Πάσχα να δοκιμάσετε τα κουλουράκια με μαρμελάδα, και να δώσετε στα κουλουράκια σας φόρμα αυγού ή άλλη, ό,τι διαθέτετε.
Θα είναι τα πιο εύκολα και γευστικά που έχετε δοκιμάσει!
Υλικά για 8 κουλουράκια (διπλά)
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
- 1 αυγό
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κουτί μαρμελάδα φράουλα (όσο πάρει)
Εκτέλεση
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, στο τέλος το βούτυρο και το αυγό
- Ανακατέψτε με ένα πηρούνι για να αναμειχθούν, χωρίς να τα ζορίζετε πολύ
- Ετοιμο! -Φτιάξτε μια μπάλα με τη ζύμη, απλώστε την να είναι τετράγωνη
- Σκεπάστε την με διαφάνεια και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Απλώστε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα και δώστε της πάχος 2 εκατοστά
- Βγάλτε το από πάνω χαρτί και κόψτε τα κουλουράκια σας σε σχήμα αυγού με ειδική φόρμα
- Καθαρίστε την ζύμη που περισσεύει
- Στα μισά κουλουράκια κάντε μια τρύπα στη μέση με ένα αντικείμενο
- Βάλτε τα κουλουράκια, μαζί με το χαρτί, στη σχάρα κουζίνας ή σε ταψάκι
- Ψήστε μόνο για 8 λεπτά, τα κουλουράκια πρέπει απλά να ροδίσουν λίγο
- Αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν
- Απλώστε ένα κουταλάκι του καφέ μαρμελάδα στο κουλουράκι που είναι ολόκληρο, τοποθετήστε από πάνω το κουλουράκι με την τρύπα
- Ετοιμα!
- Φτιάξτε μπόλικα κουλουράκια και χαρίστε τα, δώστε χαρά.
Αν βρείτε φόρμες, κόψτε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, με κάθε μαρμελάδα και διακόσμηση:
loading…