Σας προτείνω για φέτος το Πάσχα να δοκιμάσετε τα κουλουράκια με μαρμελάδα, και να δώσετε στα κουλουράκια σας φόρμα αυγού ή άλλη, ό,τι διαθέτετε.

Θα είναι τα πιο εύκολα και γευστικά που έχετε δοκιμάσει!

Υλικά για 8 κουλουράκια (διπλά)

  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 1 αυγό
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κουτί μαρμελάδα φράουλα (όσο πάρει)

Εκτέλεση

  • Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, στο τέλος το βούτυρο και το αυγό
  • Ανακατέψτε με ένα πηρούνι για να αναμειχθούν, χωρίς να τα ζορίζετε πολύ
  • Ετοιμο! -Φτιάξτε μια μπάλα με τη ζύμη, απλώστε την να είναι τετράγωνη
  • Σκεπάστε την με διαφάνεια και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα και δώστε της πάχος 2 εκατοστά
  • Βγάλτε το από πάνω χαρτί και κόψτε τα κουλουράκια σας σε σχήμα αυγού με ειδική φόρμα
  • Καθαρίστε την ζύμη που περισσεύει
  • Στα μισά κουλουράκια κάντε μια τρύπα στη μέση με ένα αντικείμενο
  • Βάλτε τα κουλουράκια, μαζί με το χαρτί, στη σχάρα κουζίνας ή σε ταψάκι
  • Ψήστε μόνο για 8 λεπτά, τα κουλουράκια πρέπει απλά να ροδίσουν λίγο
  • Αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν
  • Απλώστε ένα κουταλάκι του καφέ μαρμελάδα στο κουλουράκι που είναι ολόκληρο, τοποθετήστε από πάνω το κουλουράκι με την τρύπα
  • Ετοιμα!
  • Φτιάξτε μπόλικα κουλουράκια και χαρίστε τα, δώστε χαρά.

Αν βρείτε φόρμες, κόψτε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, με κάθε μαρμελάδα και διακόσμηση:

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.