Στις 17 Ιανουαρίου γιορτάσαμε την ιταλική κουζίνα: μακαρόνια, τιραμίσου, πίτσα, όλες οι απολαύσεις επιτρέπονταν.

Προτείνω σπαγγέτι με κοκκινιστό κρέας, φίνα συνταγή για εκλεκτά τραπέζια.

Υλικά

  • 1 κιλό σπάλα μοσχάρι
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 700 γραμμάρια σάλτσα ντομάτα κονκασέ
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι, 2 ντομάτες ώριμες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλαδί δενδρολίβανο και θυμάρι
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Παρμεζάνα για τρίψιμο

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα σκόρδα
  • Ροδίστε τα με λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, μαζί με το δενδρολίβανο και το θυμάρι
  • Κόψτε σε μικρά κομμάτια (λεπτά, μακρόστενα, όχι κύβους) το κρέας, ή ζητήστε στον κρεοπώλη να το κάνει
  • Ρίξτε τα στην κατσαρόλα να ροδίσουν καλά
  • Σβήστε με το κρασί και ανακατέψτε για 5-7 λεπτά
  • Ρίξτε τις ντομάτες που έχει χοντροκόψει και ανακατέψτε, καλά
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και την σάλτσα κονκασέ, και το τσίλι
  • Σκεπάστε και βράστε το κρέας για 2 ώρες, τουλάχιστον, σε χαμηλή φωτιά
  • Ανακατέψτε κάπου κάπου -Οσο περισσότερο το αφήσετε, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει
  • Προς το τέλος, βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
  • Σερβίρετε με λίγο μαϊνταντό για γαρνίρισμα και μπόλικη παρμεζάνα

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.