chee1

Τυρί! Το βρίσκεις στο τοστ, στην πίτσα, τη μακαρονάδα, ως συνοδευτικό ενός καλού ποτού.

Παρότι μια τροφή πολύ παρεξηγημένη εξαιτίας της περιεκτικότητας του σε κορεσμένα λιπαρά που ξεπερνούν τα διατροφικά του οφέλη, μια νέα έρευνα έρχεται να αποκαταστήσει τη φήμη του, αφού σου προτείνει πλέον να το καταναλώνεις άφοβα.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Nature Medicine και ανέλυσε τις ιδιότητες της σπερμιδίνης, ενός μεταβολίτη που βρίσκεται στο τυρί.

Οκτακόσιοι Ιταλοί ρωτήθηκαν για τις διατροφικές τους συνήθειες και εκείνοι που απάντησαν πως κατανάλωναν υψηλότερα ποσοστά σπερμιδίνης, βρέθηκαν με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, κάτι που σημαίνει 40% μικρότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, καθώς επίσης και μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ο συγκεκριμένος μεταβολίτης βρίσκεται επίσης σε τροφές όπως το καλαμπόκι, τα φασόλια, η σόγια.

Συμπερασματικά, η μελέτη προτείνει κατανάλωση τυριού,καθώς αυτή μειώνει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης ή καρδιακής ανεπάρκειας, αιτίες που οδηγούν στο θάνατο.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.