Το πιο ελαφρύ, χειμωνιάτικο σπαγγέτι. Είναι στην εποχή τους τα μανιτάρια και αγοράστε τα πιο γευστικά, αν βρείτε.
Η συνταγή συνδιάζει μανιτάρια και σκόρδο, ανεπανάληπτη γεύση!
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι (προτιμήστε ολικής, είναι υπέροχα)
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Φρέσκα μανιτάρια, κομμένα λωρίδες
- 2 κουταλιές κοφτές σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1,5 φλυτζάνι γάλα
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο –Κρατήστε λίγο νερό από το βράσιμο
- Στραγγίστε και ρίξτε ένα τσικ ελαιόλαδο για να μη ξεραθούν
- Βάλτε 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίστε το σκόρδο
- Προσθέστε τα μανιτάρια και σωτάρετε για 7 λεπτά, ώσπου να πάρουν καλό χρώμα και να μαλακώσουν –Βάλτε τα στην άκρη
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο, ρίξτε τον μαϊντανό, τα μανιτάρια, το αλεύρι ανακατέψτε καλά για 1 λεπτό
- Προσθέστε χαλαρά το γάλα, ώσπου να ενσωματωθεί, αλάτι και πιπέρι
- Αφήστε το μείγμα να πάρει σώμα για 1-2 λεπτά
- Προσθέστε τα σπαγγέτι στο τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο
- Ρίξτε και λίγο μαϊντανό από πάνω για το σερβίρισμα και παρμεζάνα
loading…