Βλέποντας τα στα πιάτα των εστιατορίων ή των μοντέρνων bars θα νομίσεις ίσως πως πρόκειται για μια κλασική ελληνική ομελέτα, αυτή της μαμάς, όμως τα σκράμπλ αυγά είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο που θέλει την τέχνη του.
Είναι ένα απολαυστικό γεύμα που τρώγεται κυρίως στις ΗΠΑ ή στην Αγγλία και θα το δεις ως επιλογή για πρωινό ή για brunch.
Καθένας θα μπορούσε να τα φτιάξει ή έστω να το προσπαθήσει – αυγά είναι άλλωστε- όμως ελάχιστοι τα πετυχαίνουν, μιας και οι επαγγελματίες ξέρουν ότι αυτά πρέπει να έχουν κρεμώδη και απαλή υφή.
Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που τα καταστρέφουν;
- Η δυνατή φωτιά στο ψήσιμο, που δεν σου δίνει τον απαραίτητο έλεγχο κι έτσι τα αυγά κινδυνεύουν να μαυρίσουν.
- Το ατίθασο ανακάτεμα. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και πάντοτε με ξύλινη κουτάλα.
- Τα σκράμπλ αυγά είναι μια αποτυχία όταν τα «χτυπήσεις» πολύ πριν τα ρίξεις στο σκεύος μαγειρικής.
- Η προσθήκη νερού ή γάλακτος, καθώς η κλασική και αυθεντική συνταγή τους δεν περιλαμβάνει κάποιο υγρό.
bovary
loading…