chocolat890

Ενα ρόφημα που χαρίζει ζεστασιά και πλούσια συναισθήματα. Μάθετε την αυθεντική συνταγή, γιατί οι ζεστές σοκολάτες που πίνουμε στα μη εξειδικευμένα καφέ, είναι συνήθως περίεργες …σκόνες.

Υλικά

  • 100 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη ζαχαροπλαστικής
  • ½ λίτρο γάλα
  • 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του καφέ σοκολάτα σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σπάστε τη σοκολάτα και λιώστε την σε μπαιν μαρί –Αν δεν έχετε, σε κατσαρολάκι, πολύ χαμηλή φωτιά
  • Ανακατέψτε με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και ρίξτε λίγο γάλα για να αραιώσει
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε το γάλα με τη ζάχαρη
  • Ρίξτε το στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα –Ανακατέψτε καλά και αφήστε να πάρει πάλι μια βράση
  • Σερβίρετε σε φλυτζάνια και ρίξτε λίγη σκόνη σοκολάτας από πάνω (προαιρετικά)

-Οσο πιο ποιοτική είναι η σοκολάτα ζαχαροπλαστικής που αγοράσετε, τόσο πιο φίνο γίνεται το ρόφημά σας

-Μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα πλήρες, χαρίζει πλούσια γεύση -Αν έχετε δυσανεξία, πολύ καλό είναι το γάλα σόγιας

-Μη διστάσετε να δοκιμάσετε παραλλαγές: ρίξτε δύο σπόρους κάρδαμο στη βράση, έναν αστεροειδή γλυκάνισο ή βάλτε ένα ξυλάκι κανέλας

Η αγαπημένη μου ζεστή σοκολάτα; Με τσίλι. Ρίχνετε λίγο μπούκοβο στη βράση.

 

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.