%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%82

Φαίνεται πως λήγει άδοξα η συνεργασία του προέδρου της επιτροπής του εθνικού διαλόγου Αντώνη Λιάκου με το Υπουργείο Παιδείας, καθώς η σχέση του με τον Κώστα Ζουράρι βρίσκεται στο κόκκινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Λιάκος αναφέρει πως «δεν τίθεται θέμα αποχώρησης ή παραμονής. Η επιτροπή εθνικού διαλόγου έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της».
Υπενθυμίζεται πάντως, ότι πριν λίγες ημέρες ο Αντώνης Λιάκος, προσκείμενος στον Νίκο Φίλη, είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του νέου Υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η υπουργοποίησή του.
«Βάζεις έναν τέτοιο τύπο στο υπουργείο Παιδείας; Είμαστε καλά; Γρήγορα αποπομπή, πριν γίνει διεθνές θέμα», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο κ. Λιάκος.

Αλλά ο κ. Λιάκος δεν περιορίστηκε σε αυτό. Με αφορμή την παράδοση- παραλαβή στο υπουργείο Παιδείας και τα όσα είπε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μάθημα αξιοπρέπειας έδωσε σήμερα ο Νίκος Φίλης. Είχε δεχτεί πολλές επιθέσεις. Αήθεις. Όσοι γνώρισαν καλά τον Φίλη, κι εγώ τον γνώρισα από κοντά μόλις πριν από ένα χρόνο-όταν μου πρότεινε να αναλάβω την προεδρεία του Διαλόγου, διαπιστώνουν πως παρά τα εξ αντιθέτου θρυλούμενα, ο Φίλης α) έχει ιδεολογική ραχοκοκαλιά, β) είναι από τους λίγους διαβασμένους Έλληνες (γνωρίζει πρόσωπα, βιβλία και ιδέες όσο πολύ λίγοι –και κυρίως σε σύγκριση με τους προηγούμενους ΥΠΕΠΘ που επίσης γνώριζα ), γ) έχει γνώσεις θεολογίας που πηγαίνουν πολύ πέραν των όσων διαθέτουν πολλοί που νομίζουν ότι θρησκεύονται –ίσως και από πολλούς Δεσποτάδες, δ) είναι ανοιχτός σε ιδέες και πρόσωπα –και αποδείχτηκε με τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο Διάλογο, και τέλος είναι ευθύς: το ναι-ναι, το όχι-οχι. Η αποπομπή του φοβάμαι ότι θα αποδειχτεί τομή στην πορεία αυτής της κυβέρνησης».

Η κόντρα Λιάκου-Ζουράρι έχει, ωστόσο, παρελθόν.

Στον πρόεδρο της επιτροπής «σοφών» Αντώνη Λιάκο, απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής, πρόσφατα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, όπου χρειάστηκε λιγότερο από 8 λεπτά για να αποδομήσει τον «εκλεκτό» του Νίκου Φίλη.
Όπως υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, η μάχη του διαλόγου με την Παιδεία θα χαθεί καθώς υπάρχουν «βοσκηματώδεις» τύποι που υποστηρίζουν «αυτή την βροντερή ηλιθιότητα, το σκωρ, τη βρωμώδη επιστημονολογικά άποψη της ασυνέχειας των Ελλήνων. Όταν κάποιος μιλά για ελληνική ασυνέχεια – αυτό ξεκίνησε από κάποιους ηλίθιους Ευρωπαίους- πρέπει να μας εξηγήσει το πότε». Ο κ. Ζουράρις που υποστηρίζει την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους θύμισε ορισμένες λέξεις από την εποχή του Ομήρου «Θεός, θάλασσα και χέζω».
Στη συνέχεια είπε για τον κ. Λιάκο πως «την άποψη της συνέχειας θα την διαβάσει κάνεις στον Μίκη και τον Ρίτσο που κάποιοι τους αποκαλούν εθνικιστές».
Τέλος απευθυνόμενος στους «βοσκηματώδεις της ασυνέχειας» τους κάλεσε να εντοπίσουν τα κοινά και τις διάφορες ανάμεσα στο «Τη Υπερμάχω» και την «Συννεφιασμένη Κυριακή!».

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Ζουράρις και στις 13.7.16, στον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκο, με αφορμή το θέμα των Αρχαίων Ελληνικών και τα όσα είπαν οι έφηβοι βουλευτές στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
«Εγώ έχω ένα πρόβλημα και δεν είναι ο Φίλης, είναι ο Λιάκος. Δεν τολμά να βάλει ακόμη θέμα βιβλίων λόγο αχρηματίας και δεν θα τυπωθούν τα καινούρια για  4-5 χρόνια. Ο Λιάκος είναι το πρόβλημα, με τη θεωρία του που είναι μερική, περί ασυνέχειας του ελληνικού έθνους, ότι δεν υπάρχει έθνος και ότι το έθνος είναι κατασκευή των Βαυαρών μετά τη Γαλλική επανάσταση και το κράτος έκανε τους Έλληνες» τόνισε, μιλώντας στον focus fm, ο κ. Ζουράρις.

«Αυτός ο Λιάκος που είναι κλασικός πατριδοκλάστης λέει ότι δεν υπάρχει πατρίδα είναι κατασκευή ιδεολόγημα μετά το 1830» σημείωσε ο κ. Ζουράρις προσθέτοντας:
«Τώρα κρύβεται, δεν μπορεί να εκτεθεί απέναντι σε ένα ολόκληρο λαό και έθνος και πολιτισμό καταλαβαίνει πως αυτά θα τον ρίξουν και αυτόν και τους άλλους».

 iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.