Τι χρειαζόμαστε:
- 1 ποτήρι καρύδια χοντροαλεσμένα
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 κάψουλα βανίλια
- 10 αυγά
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- λίγες σταγόνες λεμόνι
Πώς το κάνουμε:
- Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα ασπράδια και αφού ενσωματωθούν προσθέτουμε το μπέικιν, τη βανίλια, το σιμιγδάλι.
- Αφού ενωθούν καλά τα υλικά προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι νο26 και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και στον αέρα για 45 με 60 λεπτά.
- Όταν ψηθεί και όπως είναι καυτό το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε.
sintagespareas
loading…