Γνωστό το πιάτο, αλλά σας προτείνω σήμερα μια παρέκκλιση.
Στη συνταγή μου έχω προσθέσει μουστάρδα, λευκό κρασί, λεμόνι και τσίλι, για να ανεβάσω τη γεύση.
Υλικά
- 1 χοιρινό ψαρονέφρι
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα καυτερή Dijon
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κιλό πατάτες ποιοτικές, Νάξου
- 3 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- Λίγο χυμό λεμόνι
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο φρέσκο
- Λίγο μαϊντανό κομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Αλείψτε το ψαρονέφρι με τη μουστάρδα και λίγο μπούκοβο
- Καθαρίστε τις πατάτες και τα καρότα και κόψτε τα σε κομμάτια
- Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι
- Βάλτε όλα τα λαχανικά σε ένα πιρέξ και ρίξτε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, ελαιόλαδο, μαϊντανό, μια πρέζα μπούκοβο –Ανακατέψτε τα όλα μαζί, πολύ καλά
- Προσθέστε από πάνω το κρέας και το δενδρολίβανο
- Ρίξτε το κρασί σε όλο το πιρέξ και προσθέστε λίγο, ελάχιστο νερό
- Ψήστε για 1,5 ώρα
- Αν δείτε ότι θέλει λίγο νεράκι, προσθέστε, αποκτήστε την άνεση με το φαγητό σας
Δεν έχετε ξαναφάει πιο νόστιμες πατατούλες και πιο γευστικό ψαρονέφρι!
loading…