Το βάζετε στο φούρνο και βγαίνει άνοστο. Σε ποιόν δεν έχει συμβεί, τουλάχιστον μία φορά; Δείτε κάποια απλά βήματα για να μη ξανασυμβεί ποτέ.
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κοτόπουλο χωριάτικο ή βιολογικό
- 4 κλωνάρια θυμάρι και δενδρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο (χήνας, θα ήταν το ιδανικό)
- 1 κουταλιά βούτυρο επιπλέον
- Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς
- Λιώστε ελαφρά τις 2 κουταλιές βούτυρο και αλείψτε ολόκληρο το κοτόπουλο, με ένα πινέλο κουζίνας
- Σε φαρδιά κατσαρόλα βάλτε τη 1 κουταλιά βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και ροδίστε όλο το κοτόπουλο, από όλες τις μεριές, καλά
- Αλάτι και πιπέρι παντού, ρίξτε τα αρωματικά χόρτα στην κατσαρόλα
- Τοποθετήστε το ροδοκόκκινο κοτόπουλο σε ένα ταψάκι, με όλα τα υγρά του
- Βάλτε 2 σκελίδες σκόρδο στην κοιλιά του, λίγο δενδρολίβανο και θυμάρι, 1 φύλλο δάφνης
- Τα υπόλοιπα τοποθετήστε τα μέσα στο ταψάκι
- Ψήστε για 20 λεπτά. Τότε, χαμηλώστε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίσετε το ψήσιμο για 1 ώρα. Τυλίξτε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο
- Οσο ψήνετε, γυρίσετε το κοτόπουλο πλευρά, και ρίξτε του παντού τον υπέροχο ζωμό από τον πάτο του ταψιού
- Στο τέλος, αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί, με το αλουμινόχαρτο για 15-20 λεπτά
loading…