343

Το άγριο μανιτάρι έχει καθιερωθεί πια στη συνείδηση των Γρεβενιωτών ως εδώδιμο είδος με υψηλή διατροφική αξία και έχει εισαχθεί στο καθημερινό τραπέζι με μια ποικιλία γευστικών συνδυασμών.

Το στοίχημα είναι τώρα να το αντιμετωπίσουμε με βάση την προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσδώσει στην εμπορική δραστηριότητα των πολιτών αποτελώντας μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και καλλιέργειας γαστρονομικής κουλτούρας στον τουρισμό. Μάλιστα ο στόχος είναι το μανιτάρι να χρησιμεύσει ως αφετηριακό προϊόν προώθησης καθώς ένα πλήθος άλλων εξαίρετων προϊόντων (κεράσια, κρέας, τυροκομικά, ζυμαρικά, μέλι, όσπρια κ.α.) μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την κατεύθυνση.


Ο δρόμος βέβαια είναι ακόμη μακρύς ενώ απαιτούνται μεθοδικές και συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο Δήμος Γρεβενών κάνει το πρώτο βήμα σε συνεργασία με τους Μανιταρόφιλους Ελλάδας και το Μουσείο Μανιταριών Λάβδας και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν σε μια ημερίδα με θέμα “Το μανιτάρι ως μοχλός ανάπτυξης για τα Γρεβενά” στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 στις 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ημερίδα θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις καλλιτεχνικής και γαστριμαργικής φύσης.

postera3-imerida2

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.