a47b4bd3e8160b0f6296df9d0c8d14a5_L

Ισχυρή προστασία ενάντια στον καρκίνο όταν τα

συστατικά τους δρουν συνδυαστικά έχουν δύο μυρωδικά γνωστά στην ελληνική κουζίνα σύμφωνα με ερευνητές από τη Ρωσία όπως αναφέρεται στην επιθεώρηση Journal of Natural Products.

Έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία και αφορούν από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μέχρι και την προστασία της όρασης αλλά και την ενδυνάμωση των οστών. Επιπλέον όμως, σύμφωνα με νέες έρευνες έχουν επιπλέον ευεργετικές ιδιότητες όπως τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Ποια είναι αυτά τα δύο μυρωδικά; Είναι ο μαϊντανός και ο άνηθος καθώς τα στοιχεία που περιέχουν αποτρέπουν την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, αφού όταν συνδυάζονται σχηματίζουν μια σύνθετη ουσία (glaziovianin A) με γνωστή αντικαρκινική δράση. Αυτή η ουσία αντλείται επίσης από τα φύλλα του δέντρου Ateleia glazioviana Baill, το οποίο ευδοκιμεί στη Βραζιλία και εμποδίζει τη διαίρεση των κυττάρων (μίτωση) ώστε να μην εξελιχθούν σε καρκινικά.

Οι ερευνητές τώρα μελετούν τη νέα μέθοδο παραγωγής της σύνθετης ουσίας από φυσικές πηγές που μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή καλύτερων φαρμάκων ενάντια στον καρκίνο. Αν δεν έχετε εντάξει τον μαϊντανό και τον άνηθο στο διαιτολογιό σας, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνετε.


baby
loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.