Δεν είναι πάντα νόστιμη όταν την τρώμε στα εστιατόρια.
Υπάρχει τρόπος να την κάνουμε γευστική και απολαυστική.
Υλικά
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος (60 cl)
- 1 κλωναράκι βανίλια
- 90 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάλτε τη ζελατίνη να μαλακώσει σε κρύο νερό
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος να βράσει με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας
- Προσθέστε την ζελατίνη που έχετε στεγνώσει και σφίξει να φύγουν τα νερά
- Ανακατέψτε ζωηρά, μόλις πήξει είναι έτοιμη!
- Βάλτε την σε ατομικά μπολάκια και στο ψυγείο για 2 ώρες
- Οταν την σερβίρετε, προσθέστε για γαρνιτούρα ό,τι καλύτερο έχετε
Θέλετε να κάνετε μια σος με φράουλες;Υλικά
- 1 ποτήρι νερό
- 300 γραμμάρια φράουλες
- 20 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τις φράουλες και πετάξτε τις ουρές
- Βάλτε τις στο μπλέντερ με τη ζάχαρη
- Προσθέστε και το μισό νερό
- Αν γίνουν μια παχύρευστη σος είναι έτοιμες, αλλιώς προσθέστε όσο νερό χρειάζεται
- Βάλτε την στο ψυγείο και σερβίρετε από πάνω
loading…