Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό για τα καλοκαιρινά μεσημέρια…
Υλικά
500 γραμμάρια φαρφάλες
- 4 στήθη κοτόπουλο, βιολογικό
- 2 κουτιά Πουμαρό ψιλοκομμένη ντομάτα (σε κουτί, γιατί αν είναι φρέσκια θα χρειαστούμε και ζάχαρη)
- 1 κουτί τυρί Philadelphia 150 γραμμάρια
- 70 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 1 κρεμμύδι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το σε βαθύ τηγάνι με καπάκι
- Ρίξτε και την ντομάτα
- Κόψτε το στήθος κοτόπουλο σε μέτριους κύβους και προσθέστε το
- Ρίξτε από πάνω τις φαρφάλες και το ελαιόλαδο
- Προσθέστε τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
- Βάλτε το σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά
- Ανοίξτε το καπάκι, ρίξτε 2 ποτήρια νερό, ανακατέψτε καλά
- Σκεπάστε πάλι με το καπάκι και αφήστε το να βράσει άλλα 15 λεπτά
- Μόλις οι φαρφάλες έχουν βράσει al dente, βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε το filadelphia
- Προσθέστε και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά, εκτός φωτιάς
- Δείτε αν λείπει αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμο! One pot pasta!
loading…