zucchini708

Ευωδιαστές, υγιεινές και πεντανόστιμες τηγανίτες για το καλοκαίρι, με φρέσκο κολοκυθάκι.

Υλικά

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι φέτα
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Τρίψτε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • Αλατίστε τα ελαφρά να διώξουν τα υγρά
  • Στίψτε τα με τα χέρια, δυνατά, και βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά
  • Προσθέστε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο και αναμείξτε καλά
  • Προσθέστε το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά μαζί
  • Ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε καλά
  • Σε τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο
  • Ψήστε τις τηγανίτες από 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά
  • Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε χαρτί κουζίνας
  • Προσθέστε λίγο λάδι και συνεχίστε τις τηγανίτες σας
  • Σερβίρετε με ξύσμα λεμονιού και παρμεζάνα από πάνω

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.