Είναι στην εποχή τους οι γαρίδες, όλων των μεγεθών. Προτιμήστε τις φρέσκιες, απογειώνουν το ριζότο.
Σας δίνω έναν τρόπο για να φτιάξετε ζωμό από τα κεφάλια της γαρίδας. Μην τα πετάτε, αξιοποιήστε τα για ένα καλύτερο ριζότο!
Υλικά
- Ρύζι arborio 300 γραμμάρια
- 2 κρεμμύδια
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 10 γαρίδες
- 150 γραμμάρια μανιτάρια (αγοράστε πλευρώτους)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Θυμάρι ξηρό, 1 φύλλο δάφνης, λίγο μαϊντανό
- 2-3 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις γαρίδες και κρατήστε τα κεφάλια
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα κεφάλια από τις γαρίδες, το μισό κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, λίγο θυμάρι και μια σκελίδα σκόρδο
- Ρίξτε 2 ποτήρια νερό και βράστε τα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά
- Σουρώστε και κρατήστε το υγρό
- Σε μια κατσαρόλα ροδίστε 1 κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο
- Ρίξτε το ρύζι και αφήστε το να ασπρίσει
- Ρίξτε το κρασί, ανακατέψτε
- Προσθέστε το υγρό που σουρώσατε, βράστε για 15-18 λεπτά
- Στα 10 λεπτά προσθέστε και τις γαρίδες -Αφαιρέστε από τη φωτιά
- Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα ροδέλες
- Σε ένα τηγάνι ροδίστε τα μανιτάρια, το μισό κρεμμύδι κομμένο σε λίγο λάδι
- Προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Προσθέστε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και το βούτυρο (λίγο νερό, αν χρειαστεί)
- Ανακατέψτε καλά, προσθέστε μπόλικο πιπέρι, σερβίρετε αμέσως
loading…