egyptair-mesogeios

Ενα νέο θρίλερ με εξαφάνιση αεροσκάφους της EgyptAir βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα. Πρόκειται για την πτήση MS804 της ΕgyptAir που πετούσε από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο. Το Airbus A320 χάθηκε από τα ραντάρ στις 02:30 τοπική ώρα, ενώ πετούσε νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 56 επιβάτες και 10 μελές πλήρωμα.

Το Airbus A320 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Charles De Gaulle στις 11:09 το βράδυ τοπική ώρα την Τετάρτη και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ύστερα από 3 ώρες και 40 λεπτά. Τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο, νοτιοανατολικά της Καρπάθου, είχε μπει 10 μίλια μέσα στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, απείχε 280 χλμ. από τις αιγυπτιακές ακτές και βρισκόταν σε ύψος 37.000 ποδιών. Μάλιστα, ετοιμαζόταν ήδη για την προσγείωση η οποία υπολογιζόταν ότι θα γινόταν σε 20 λεπτά. Η προσγείωση αναμενόταν στις 03:15 τη νύχτα, τοπική ώρα. Η Γαλλική Firaro αναφέρει ότι το στίγμα του Airbus A320 χάθηκε 40 λεπτά αφού πέταξε πάνω από την Αθήνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους έγινε 10 λεπτά πριν την εξαφάνισή του, από τα ραντάρ.

Η EgyptAir από την πλευρά της μέσω Twitter ανέφερε ότι «Επίσημη πηγή της EgyptAir δήλωσε ότι η πτήση MS804 που αναχώρησε από το Παρίσι χθες το βράδυ λίγο μετά τις 23:00 τοπική ώρα με προορισμό το Κάιρο, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ».

«Πιθανότατα συνετρίβη στη θάλασσα»

Εκπρόσωπος της αιγυπτιακής αρχής πολιτικής αεροπορίας είπε μιλώντας στο αραβικό SkyNews ότι το αεροσκάφος πιθανότατα συνετρίβη στη θάλασσα.

Δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, δεν έχασε ύψος, απλά εξαφανίστηκε

Ενα νέο στοιχείο στην υπόθεση της εξαφάνισης τους αεροσκάφους της ΕgyptAir είναι ότι όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της EgyptAir στο CNN είναι ότι ο πιλότος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της AigyptAir μιλώντας στους New York Times οι Ελληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενημέρωσαν τους Αιγύπτιους συναδέλφους τους ότι έχασαν επαφή με το αεροσκάφος.

Το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα βοήθειας και δεν φάνηκε να χάνει ύψος. Απλά εξαφανίστηκε. «Είναι νωρίς να προβούμε σε εικασίες για το τι έγινε, αλλά αυτό δεν σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό», προσέθεσε.

Αγνωστο τι συνέβη

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στο αεροπλάνο όταν αποχώρησε από το Παρίσι.

Ο πιλότος του αεροσκάφους είχε πάνω από 6.000 ώρες πτήσεις εκ των οποίων 2.000 ώρες σε Airbus Α320. Αυτή ήταν η πέμπτη πτήση που έκανε το συγκεκριμένο αεροσκάφος την Τετάρτη.

Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπήρχε κάποιο ειδικό φορτίο στο αεροπλάνο και ότι η αεροπορική εταιρεία δεν είχε ενημερωθεί για τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα επί του αεροπλάνου.

Καθώς το αεροσκάφος είχε μπει σε αιγυπτιακό εναέριο χώρο οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα έπρεπε να έχουν έρθει σε επαφή με το πλήρωμα του Airbus, κάτι τέτοιο, όμως δεν έγινε.

Και Ελληνες στις έρευνες εντοπισμού

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι έχουν στείλει ομάδες ερευνών και διάσωσης. Στις έρευνες συμμετέχει και η Ελλάδα με δύο C-130 και με μια φρεγάτα, ενώ ελικόπτερα είναι σε ετοιμότητα στην Κάρπαθο να απογειωθούν για να συμμετέχουν στις έρευνες.

Οι επιβαίνοντες

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 66 άτομα, 56 επιβάτες, ανάμεσά τους δυο μωρά και ένα παιδί και 10μελές πλήρωμα. Αναλυτικά:

  • 56 επιβάτες (ανάμεσα τους δύο βρέφη και ένα παιδί)
  • 3 μέλη ασφαλείας
  • 2 πιλότοι (κυβερνήτης, συγκυβερνήτης)
  • 5 πλήρωμα καμπίνας

Οι εθνικότητες των επιβαινόντων

Επίσης το αραβικό SkyNews ανέφερε ότι οι εθνικότητες των επιβατών ήταν:

  • 30 Αιγύπτιοι
  • 15 Γάλλοι
  • 2 Ιρακινοί
  • 1 Βρετανός
  • 1 Βέλγος
  • 1 Κουβετιανός
  • 1 Σαουδάραβας
  • 1 Σουδανός
  • 1 Τσαντιανός
  • 1 Πορτογάλος
  • 1 Αλγερινός
  • 1 Καναδός

Στο αεροδρόμιο του Καΐρο η EgyptAir έχει ετοιμάσει ειδικό χώρο για τους συγγενείς των επιβαινόντων, ενώ ήδη εκεί βρίσκονται μεταφραστές και γιατροί για να τους βοηθήσουν.

Το tweet της Airbus, της κατασκευάστριας εταιρείας 

Αδειο το γκισέ της EgyptAir στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού 

Φωτογραφίες: Christian Hartmann/Reuters

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.