Ζουμερό γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά
Για το σουφλέ
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα
- ασπράδια από 2 αυγά
- 2 κρόκους αυγών
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για τη σως σοκολάτας
- λίγο αλάτι
- 240 γραμμάρια κουβερτούρα
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Για το σουφλέ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρί.
- Μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε το μείγμα της μαρέγκας που έχουμε χτυπήσει με τα αυγά και τη ζάχαρη, το αλεύρι σίγα-σιγά και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φορμάκια για σουφλέ και βάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς με αέρα για 6 λεπτά (στις αντιστάσεις για 8-9 λεπτά).
Για τη σως σοκολάτας
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και ρίχνουμε το νερό και λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού.
- Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό για να την αραιώσουμε και είναι έτοιμη.
- Μπορούμε είτε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως, είτε να την φυλάξουμε στο ψυγείο όταν κρυώσει. Για να την χρησιμοποιήσουμε από το ψυγείο, τη ζεσταίνουμε ελαφρά.
newsbeast
loading…