xtapodaki

Το έχουμε δοκιμάσει ξυδάτο σε σαλάτα ή μαριναρισμένο ή ψητό. Θα

σας δώσω σήμερα ένα θαυμάσιο ριζότο με χταπόδι.

Υλικά για 4 άτομα

  • 250 ρύζι πλήρες (με τον φλοιό)
  • 200 γραμμάρια χταπόδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ½ κρεμμύδι κομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Λίγο θυμάρι
  • Λίγη πιπερίτσα τσίλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε το χταπόδι σε βαθιά κατσαρόλα με νερό
  • Ανάλογα με το βάρος του ο χρόνος -1 ώρα για ένα μεγάλο χταπόδι
  • Καλύτερα σε χύτρα, γίνεται σε 20 λεπτά
  • Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε μόνο ένα τμήμα από αυτό το χταπόδι
  • Κόψτε την μισή κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμύδι με τη πιπεριά για 5 λεπτά
  • Βγάλτε τα λαχανικά και αφήστε τα στην άκρη
  • Προσθέστε στην κατσαρόλα άλλη 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Κόψτε το χταπόδι σε κομμάτια και τσιγαρίστε το σε δυνατή φωτιά
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και την πιπεριά
  • Προσθέστε τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι, το τσίλι, το σκόρδο και το κρασί
  • Προσθέστε και ένα ποτήρι νερό
  • Αφήστε να βράσει για 45 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά
  • Βράστε το πλήρες ρύζι ξεχωριστά και ενώστε τα σε ένα μοναδικό πιάτο

  • Αν έχετε κέφι, αγοράστε αρκετές κόκκινες πιπεριές, είναι η εποχή τους
  • Και ψήστε τις, ως εξής:
  • Ανάψτε τον φούρνο στο γκριλ στους 200 βαθμούς
  • Βγάλτε την ουρά από τις πιπεριές, κόψτε τις στα δύο, βγάλτε τους σπόρους και πλύντε τις
  • Λίγο αλατάκι σε όλη την επιφάνεια
  • Βάλτε τις στο γκριλ
  • Γυρίστε τις από την άλλη μεριά, όταν πάρουν χρώμα
  • Σε μισή ωρίτσα έχετε το καλύτερο φαγητό: ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • Με ελαιόλαδο και μια υποψία ξύδι μπαλσάμικο
  • Βάλτε και στο πιάτο με το χταπόδι!

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.