carbonara890

Αληθινή λέγεται η καρμπονάρα που δεν έχει κρέμα γάλακτος. Πολλοί σεφ βουλιάζουν στην κρέμα τις μακαρονάδες τους μόνο όταν είναι αποτυχημένες και δεν τρώγονται!

Υλικά

  • 400 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 150 γραμμάρια πανσέτα ποιοτική
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράστε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια
  • Σε ένα τηγάνι ροδίστε την πανσέτα με το ελαιόλαδο
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, την παρμεζάνα και το πιπέρι για να πετύχετε μια παχιά κρέμα
  • Οταν βράσουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα και κρατήστε ένα ποτηράκι υγρό
  • Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με την πανσέτα και μισό ποτηράκι υγρό από το βράσιμο
  • Ανακατέψτε, αφήστε τα να αγκαλιαστούν
  • Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
  • Ρίξτε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
  • Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε λίγο μαϊντανό και παρμεζάνα από πάνω

Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν ένα συγκλονιστικό χοιρινό που λέγεται Guanciale και είναι μάγουλο χοιρινού αποξηραμένο. Κι εσείς, μην πάρετε ψευτο-μπέηκον σε σελοφάν, αγοράστε σε καλό μαγαζί μια αληθινή χοιρινή πανσέτα.



Με αυτό το Guanciale οι Ιταλοί φτιάχνουν πολλά πιάτα, όχι μόνο μακαρόνια:

Αυτό είναι χειροποίητο, σπιτικό Guanciale. Aπαράμιλλη Ιταλία!

Σπαγγέτι, τομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και Guanciale:

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.