Αληθινή λέγεται η καρμπονάρα που δεν έχει κρέμα γάλακτος. Πολλοί σεφ βουλιάζουν στην κρέμα τις μακαρονάδες τους μόνο όταν είναι αποτυχημένες και δεν τρώγονται!
Υλικά
- 400 γραμμάρια σπαγγέτι
- 200 γραμμάρια παρμεζάνα
- 150 γραμμάρια πανσέτα ποιοτική
- 4 κρόκοι αυγού
- 1 αυγό ολόκληρο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράστε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια
- Σε ένα τηγάνι ροδίστε την πανσέτα με το ελαιόλαδο
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αυγά, την παρμεζάνα και το πιπέρι για να πετύχετε μια παχιά κρέμα
- Οταν βράσουν τα μακαρόνια, σουρώστε τα και κρατήστε ένα ποτηράκι υγρό
- Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με την πανσέτα και μισό ποτηράκι υγρό από το βράσιμο
- Ανακατέψτε, αφήστε τα να αγκαλιαστούν
- Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά
- Ρίξτε την κρέμα και ανακατέψτε καλά
- Σερβίρετε αμέσως, ρίξτε λίγο μαϊντανό και παρμεζάνα από πάνω
Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν ένα συγκλονιστικό χοιρινό που λέγεται Guanciale και είναι μάγουλο χοιρινού αποξηραμένο. Κι εσείς, μην πάρετε ψευτο-μπέηκον σε σελοφάν, αγοράστε σε καλό μαγαζί μια αληθινή χοιρινή πανσέτα.
Με αυτό το Guanciale οι Ιταλοί φτιάχνουν πολλά πιάτα, όχι μόνο μακαρόνια:
Αυτό είναι χειροποίητο, σπιτικό Guanciale. Aπαράμιλλη Ιταλία!
Σπαγγέτι, τομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και Guanciale:
iefimerida