frontida-tis-epidermidas

Ο πρώτος ρόλος στο μακιγιάζ, τουλάχιστον για τις μέρες που ακολουθούν. Όλα καλά κι όλα ωραία, αρκεί να μην διακινδυνεύουμε την υγεία της επιδερμίδας από αμέλεια ή τεμπελιά…..

1. Εμπιστευόμαστε την αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας στις κρέμες bb ή cc. Όσο κι αν αρκετά προϊόντα από τη συγκεκριμένη κατηγορία περιέχουν αντηλιακά φίλτρα, αυτά δεν είναι επαρκή για τη σωστή προστασία της επιδερμίδας. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα -σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις- δεν προσφέρουν προστασία ευρέος φάσματος, τόσο δηλαδή από τις UVB όσο και από τις UVA ακτίνες.

2. Πηγαίνουμε για ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ. Είναι γνωστό ότι τις βραδινές ώρες η επιδερμίδα εργάζεται εντατικά για να διορθώσει τις ζημιές της προηγούμενης μέρας και να οχυρωθεί για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις της επομένης. Αν λοιπόν δεν φροντίζουμε να απομακρύνουμε μακιγιάζ, σμήγμα, ρύπους και σκόνη που συσσωρεύονται στην επιφανειακή στιβάδα της, οι φυσικοί μηχανισμοί επανόρθωσης δεν λειτουργούν σωστά, με αποτέλεσμα πολύ σύντομα τα σημάδια πρόωρης γήρανσης -έντονη ξηρότητα, τραχιά υφή και θαμπό χρώμα- να είναι ορατά.



3. Δεν καθαρίζουμε συστηματικά τα πινέλα μακιγιάζ. Υπολείμματα από πούδρα, φον ντε τεν και σκιές που παραμένουν για πολύ καιρό στα πινέλα αποτελούν το ιδανικό «περιβάλλον» για τα βακτήρια. Η συνέχεια…επί της επιδερμίδας, μας με ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Φροντίζουμε γι αυτό να τα καθαρίζουμε με ένα ουδέτερο σαπούνι μία φορά το μήνα.

4. Αμελούμε την ενυδάτωση. Μόνον η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα παραμένει υγιής και ελαστική σε βάθος χρόνου και ταυτόχρονα, αναδεικνύει ιδανικά το μακιγιάζ.

5. Αγνοούμε την ένδειξη με την ημερομηνία λήξεως. Χωρίς αμφιβολία τα προϊόντα μακιγιάζ κοστίζουν. Όμως πιο πολύ κοστίζει η ταλαιπωρία από τον ερεθισμό και τυχόν αλλεργίες της επιδερμίδας που μπορεί να προκληθούν από τη χρήση προϊόντων από την αλλοιωμένη τους σύνθεση όταν έχει προ πολλού περάσει η ημερομηνία λήξης.

6. «Μοιραζόμαστε» τα προϊόντα μακιγιάζ με τις φίλες μας. Ακόμη κι αν χρησιμοποιούμε ξεχωριστά πινέλα, τα βακτήρια και οι σκόνες που συσσωρεύονται πάνω στις σκιές και τις πούδρες, μεταφέρονται στην επιδερμίδα μας και γίνονται αιτία για ξαφνικούς και ενοχλητικούς ερεθισμούς…

7. Αμελούμε την καθαριότητα των χεριών μας. Λίγο πριν ξεκινήσουμε να απλώνουμε το μακιγιάζ στην επιδερμίδα πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας. Σε αντίθετη περίπτωση είναι σαν να προσθέτουμε βακτήρια και μικροοργανισμούς στην επιδερμίδα.

8. Δεν αφαιρούμε σωστά το μακιγιάζ. Αν επιλέγουμε σκληρούς καθαριστικούς παράγοντες, η επιδερμίδα κινδυνεύει να αφυδατωθεί άμεσα αφού θα έχουμε τραυματίσει το υδρολιπιδικό φιλμ. Αν πάλι, δεν χρησιμοποιούμε τις κατάλληλες συνθέσεις για τον τύπο της επιδερμίδας μας, πολύ συχνά παραμένουν υπολείμματα μακιγιάζ, που σε συνδυασμό με το σμήγμα και τους ρυπογόνους παράγοντες, φτιάχνουν το ιδανικό περιβάλλον για τα ενοχλητικά σπυράκια.

9. Ξεχνάμε πως ουκ εν τω πολλώ το ευ. Το έντονο μακιγιάζ σε καθημερινή βάση «κουράζει» την επιδερμίδα. Δεν είναι τυχαίο που οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες διαγράφονται περισσότερο σε ένα έντονο, από ένα ανάλαφρο, «φυσικό» μακιγιάζ. Χωρίς να υπολογίζουμε και την έξτρα προσπάθεια να το αφαιρέσουμε σωστά το βράδυ.

10. Δεν κάνουμε το τεστ ευαισθησίας πριν την πρώτη εφαρμογή. Όσο κι αν τα σύγχρονα προϊόντα είναι απολύτως ασφαλή, αφού πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά έχουν περάσει από πολλά τεστ, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιο/α συστατικά να μην είναι ανεκτά από την επιδερμίδα μας. Για απόλυτη ασφάλεια λοιπόν κάνουμε ένα μικρό τεστ χαμηλά στο λαιμό, όπου η επιδερμίδα είναι συναφής με το δέρμα του προσώπου και…εύκολη στο καμουφλάζ την επόμενη μέρα σε περίπτωση δυσανεξίας.

 

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.