Η αγαπημένη συνταγή Αμερικανών και Βρετανών. Παραδοσιακά, στις ΗΠΑ το χοιρινό καπνίζεται και βράζει σε μπάρμπεκιου όλη τη νύχτα. Γίνεται λουκούμι, φυσικά.
Υλικά
- 1,5 κιλό σπάλα χοιρινό, χωρίς κόκκαλο
- 2 κρεμμύδια, κομένα σε λωρίδες
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κουταλιά σούπας καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι και άφθονο πιπέρι
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
- Τοποθετήστε το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης στο ταψάκι
- Προσθέστε το νερό
- Σε ένα μπολ αναμείξτε τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και πολύ πιπέρι
- Τρίψτε τη σπάλα με το μείγμα
- Τρίψτε καλά, και αφήστε το μείγμα εκεί
- Βάλτε και τη σπάλα στο ταψί
- Καλύψτε την με αλουμινόχαρτο
- Βάλτε την στο φούρνο για 5 ώρες
- Χαμηλώστε το φούρνο στους 150 βαθμούς σταδιακά
- Ελέγξτε το νερό, αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο
- Σερβίρετε ολόκληρη τη σπάλα σε πιατέλα ή ξύλο, για να την απολαύσετε και με τα μάτια!
iefimerida