risotto890

Ιδανικό φαγητό για βραδινή παρέα με φίλους, τον χειμώνα. Ριζότο προτείνουν σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια αλλά σπάνια είναι πετυχημένο. Θέλει καλά υλικά και μερικά μυστικά.

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • παρμεζάνα Grana για τρίψιμο ή φλούδες
  • 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο, Arborio π.χ.
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί, ποιοτικό
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβα ή 100 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε τα μανιτάρια σε λωρίδες αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε καλά
  • Υπάρχουν μανιτάρια φθηνά και μανιτάρια ιταλικά ακριβότερα -Διαλέξτε
  • Βάλτε τα μανιτάρια σε τηγάνι να σωταριστούν ελαφρά με το σκόρδο σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Γυρίστε τα καλά, επί 10 λεπτά, να σωταριστούν χωρίς να καούν
  • Βγάλτε τα και κρατήστε τα στην άκρη
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε 1 κουταλά λάδι και προσθέστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Σωτάρετε για 2-3 λεπτά
  • Προσθέστε το ρύζι και τα μανιτάρια. Ανακατέψτε
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το κρασί. Ανακατέψτε
  • Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά
  • Στο μεταξύ λιώστε το ζωμό σε 2 ποτήρια πολύ ζεστό νερό
  • Με μια κουτάλα ρίξτε λίγο ζωμό και ανακατέψτε ώσπου να εξατμιστεί
  • Ξαναρίξτε άλλη μια κουτάλα, ίδια διαδικασία
  • Ρίξτε όλο το ζωμό και ανακατέψτε
  • Αφήστε να βράσει για 20 λεπτά, ρίξτε αλάτι και λίγο πιπέρι
  • Αν δείτε ότι λείπουν υγρά και το ρύζι δεν έχει βράσει, προσθέστε καυτό νερό
  • Αφήστε να βράσει ακόμη 5 ως 10 λεπτά
  • Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε από πάνω την παρμεζάνα λίγο πριν σερβίρετε
  • Πρέπει να έχετε απολύτως ετοιμάσει το τραπέζι γιατί το ριζότο δεν μπορεί να περιμένει πολύ!

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.