Είναι μια υπέροχη ιδέα για το σπίτι σας αλλά και για δώρο. Ετοιμάστε ένα σικάτο κουτάκι (αξίας ή χάρτινο), βάλτε έναν ωραίο φιόγκο γιορτινό και προσφέρετε χαρά!
Μην φοβηθείτε να καταπιαστείτε, είναι μια από τις πιο εύκολες συνταγές. Κυριολεκτικά, τρεις κινήσεις.
Υλικά
3 ασπράδια
200 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια ψίχα φουντούκι
2 κουταλιές γλυκού κανέλλα
Για το γλάσο
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς
Χτυπήστε τα ασπράδια καλά
Προσθέστε σιγά-σιγά τη ζάχαρη άχνη
Από αυτό το υλικό βάλτε 5 κουταλιές της σούπας στην άκρη
Στο υπόλοιπο προσθέστε την ψίχα αμυγδάλου και την ψίχα φουντουκιού
Προσθέστε τις 2 κουταλιές κανέλλα
Ανακατέψτε, θα γίνει μια κάπως σκληρή μάζα
Απλώστε αυτή τη μάζα σε ένα χώρο εργασίας
Φτάστε να έχει 1 έως 2 εκατοστά πάχος
Με ένα μεταλλικό ή πλαστικό σχέδιο-αστεράκι κόψτε τα μπισκότα
Πάνω από κάθε αστεράκι βάλτε λίγο από τα υπόλοιπα ασπάδια που έμειναν, με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού
Ψήστε για 7 έως το πολύ 10 λεπτά
Τώρα, ετοιμάστε το γλάσο
Περιμένετε να κρυώσουν τα μπισκότα
Σε ένα μπολ ανακατέψτε την άχνη και το χυμό λεμονιού
Θα γίνει ένα μείγμα παχύ και άσπρο
Με ένα κουταλάκι βάλτε γλάσο πάνω από κάθε μπισκότο
Αφήστε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά, ώσπου να «παγώσει» το γλάσο πάνω στα αστεράκια
Tip: Τρώγονται με καφέ ή τσάι, αλλά και με κόκκινο κρασί!
iefimerida