Απόδοση: 4-5 Μερίδες
Προετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Έτοιμο σε: 40 λεπτά
Υλικά
- 500 gr. σπαγγέτι
- 500 gr. ντομάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 αντζούγιες
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 20 πράσινες ελιές
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Φρέσκια ρίγανη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
1.Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, al dente και τα κρατάμε ζεστά.
2.Η σάλτσα
Βουτάμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 3 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και πολτοποιούμε τις αντζούγιες.
Κόβουμε τις ελιές σε φέτες.3.Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα μαζί με τις αντζούγιες.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, την πιπεριά τσίλι, την ζάχαρη, το πιπέρι και λίγο αλάτι.4.Μόλις πάρει 1-2 βράσεις η σάλτσα, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
5.Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη!
Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με παρμεζάνα!
huffingtonpost