ika708_10

Τρεις στους δέκα εργοδότες, οι οποίοι είχαν μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς τος ΙΚΑ, έμειναν εκτός. όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια για το διάστημα Μαρτίου-Οκτωβρίου.

«Εκτός» της ρύθμισης των 100 δόσεων «βγήκε» ήδη το 30% (τρεις στους δέκα) από τους εργοδότες που υπέβαλαν αίτηση στο ΙΚΑ και στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Τη δυσμενή αυτή εξέλιξη για τα έσοδα του ΙΚΑ, αλλά και για την πορεία της θεωρούμενης ως της «πιο ευνοϊκής» ρύθμισης που έχει γίνει ποτέ, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της περιόδου Μαρτίου – Οκτωβρίου του Ταμείου.

Οπως αναφέρει η «Ημερησία,σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά 33.972 οφειλέτες σε σύνολο 113. 932 που είχαν ενταχθεί έως και τον Ιούλιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων, σταμάτησαν να πληρώνουν, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να χάσουν τη ρύθμιση και το ΙΚΑ έσοδα πάνω από 1 δισ. ευρώ που υπολόγιζε ότι θα εισπράξει, σε βάθος χρόνου, μέσω του ν. 4321/15. Τον Οκτώβριο στη ρύθμιση των 100 δόσεων ήταν 84.662 οφειλέτες του ΙΚΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός όσων την «έχασαν», αν συνυπολογιστούν και όσοι είχαν ρυθμίσει οφειλές μέσω του ΚΕΑΟ, θα φτάσει τους 36.000.

Να σημειωθεί ότι έως τον Σεπτέμβριο, 30.259 οφειλέτες, οι 20.936 του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (εντός και εκτός ΚΕΑΟ) με συνολικό οφειλόμενο ποσό 1 δισ. ευρώ είχαν «βγει» από τη ρύθμιση, καθώς δεν είχαν καταβάλει εμπρόθεσμα δύο δόσεις. Στελέχη του ΙΚΑ και του ΚΕΑΟ επισημαίνουν ότι δεκάδες επιχειρήσεις που είχαν χάσει τη ρύθμιση έχουν υποβάλει αιτήματα επανένταξης που, όμως, δεν μπορεί να γίνει, καθώς δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, πάντως, ξεκίνησε η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων που είχε «παγώσει» η κυβέρνηση έως και τις 31 Οκτωβρίου, ενώ το ΚΕΑΟ, με χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τ. Πετρόπουλου, αναλαμβάνει τη διεκδίκηση οφειλών των ασφαλιστικών εταιρειών προς το Ταμείο των εργαζομένων στο κλάδο.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed