Η μουστάρδα κάνει τη συνταγή πιο σέξι. Προβλέπει σκόρδο και φύλλο δάφνης, αλλά η μουστάρδα της δίνει ένα «τσικ» που απογειώνει τις γεύσεις.
Υλικά
- 1 χωριάτικο, βιολογικό κοτόπουλο
- 1,5 κιλό πατάτες σκληρές, για φούρνο (Νάξου π.χ)
- 2 καλές κουταλιές σούπας μουστάρδα
- Εγώ βάζω 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon με σπόρους και 1 κουταλιά κοινή μουστάρδα
- Το κάνω αυτό γιατί η Dijon είναι πολύ καυτερή και «καπελώνει» τα υπόλοιπα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Χυμό 1 λεμονιού και ένα λεμόνι
- Καλό, ποιοτικό ελαιόλαδο
- Αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες
- Τοποθετείτε το κοτόπουλο και τις πατάτες σε ταψάκι
- Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τα σκόρδα χοντροκομμένα και το ανακατεύετε
- Φοράτε γάντια κουζίνας και με το υλικό αυτό «χαϊδεύετε» το κοτόπουλο και τις πατάτες
- Οσο περισσότερο, τόσο καλύτερα
- Κάντε μασάζ, μην το φοβάστε
- Αλατίστε γενναιόδωρα το φαγητό
- Ρίξτε πιπέρι
- Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης
- Τοποθετήστε ροδέλες λεμονιού στο στομάχι του κοτόπουλου
- Οσο μείγμα μουστάρδας σας έμεινε το ρίχνετε από πάνω
- Προσθέτετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό
- Θέλει μπόλικα υγρά για να γίνουν μελωμένες οι πατάτες
- Βάζετε αλουμινόχαρτο στο ταψάκι, αν δεν έχει καπάκι
- Ψήνετε 2,5 ώρες
- Επί 1 ώρα στους 200 βαθμούς και μετά στους 180
- Επιτηρήστε λίγο το φαγητό, ίσως χρειαστεί επιπλέον νερό
- Βγάλετε το αλουμινόχαρτο στο τέλος
iefimerida