ex708_4

Η πρώτη συζήτηση που γίνεται ανάμεσα στα νέα ζευγάρια είναι γνωστή ως «The Talk». Είναι η συζήτηση με την οποία ουσιαστικά ξεκαθαρίζεις με το ταίρι σου αν είστε σε σχέση ή όχι. Η δεύτερη συζήτηση έχει να κάνει -φυσικά- με τους πρώην.

Αν έχετε κάνει και τις δύο συζητήσεις, τότε θα συμφωνείτε πως η πιο «απαιτητική» είναι η δεύτερη. Οι πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας εκείνη την ώρα είναι οι εξής: «Να πω όλη την αλήθεια; Να ρωτήσω περισσότερα; Να πω λεπτομέρειες; Μήπως πρέπει να αλλάξω θέμα;».

Σύμβουλοι σχέσεων και σεξολόγοι δίνουν συμβουλές για το πώς πρέπει να «κατευθύνουμε» τη συζήτηση περί πρώην, κάθε φορά που μας ρωτάει ο νέος σύντροφός μας για εκείνους.

Μην αποκαλύψετε τον αριθμό των πρώην συντρόφων σας

Αυτή η πληροφορία είναι εντελώς προσωπική και δεν χρειάζεται να τη μοιραστείτε, ειδικά αν πιστεύετε πως θα νιώσει άβολα ο άλλος. Αν η ερώτηση γίνει πολύ νωρίς, τότε οι απάντησεις τύπου «νομίζω πως δεν γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον ακόμη» ή «αυτή είναι προσωπική πληροφορία, πρέπει να την κερδίσεις», ακούγονται ιδανικές.

Μην αναλύσετε το πώς συμπεριφερόσασταν με τους πρώην σας και τι «εαυτό» σας έβγαζε ο καθένας
Μπορεί να είστε ο εαυτός σας σε κάθε σχέση, αλλά στο τέλος κρατάτε συγκεκριμένα συναισθήματα από αυτές. Ωστόσο, σημαντικό είναι να γνωρίζετε πως η συμπεριφορά σας σε μία σχέση σας διαμορφώνεται και από το τι σας βγάζει το ταίρι σας. Μην μπείτε στο κόπο να επεξηγήσετε παλιές καταστάσεις, γιατί μπορεί να παρουσιάσετε κάτι διαφορετικό από αυτό που είστε στην πραγματικότητα.

Μην αποκαλύψετε ποτέ «περιπέτειές» σας με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Αυτό βέβαια ΔΕΝ ισχύει αν εκείνη την περίοδο που συνάπτετε τη νέα σχέση έχετε κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Αν το περιστατικό, όμως, έχει λάβει τέλος, τότε δεν υπάρχει λόγος να το μοιραστείτε με τον σύντροφό σας.

Μην καυχηθείτε για τους πρώην συντρόφους σας -εκτός κι αν ήταν ο Τζόνι Ντεπ

Η αυτοκριτική δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, όταν σχετίζεται με τις πρώην σχέσεις σας. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο αντικειμενική γίνεται, ειδικά αν ο σύντροφός σας γνωρίζει τον πρώην σας.

5. Μη συγκρίνετε πρώην – νυν
Κι όμως η σύγκριση πρώην – νυν είναι μια συνήθεια που μπορεί να σας κοστίσει ακριβά. Ακόμη και αν θέλετε να το παίξετε άνετη, δεν χρειάζεται να συγκρίνετε όσα κάνετε με το ταίρι σας, με αυτά του πρώην.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.