Για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις.
Υλικά
- 400 γραμμάρια πατάτες
- Χοντρό αλάτι
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 λίτρο γάλα
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους
- Βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε τις με νερό
- Βράστε τις πατάτες για 20 λεπτά, ρίξτε το χοντρό αλάτι
- Σουρώστε τις καλά
- Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί
- Στο μεταξύ λιώστε τις πατάτες με πηρούνια η το ειδικό εργαλείο écrase purée
- Προσοχή: Μη βάλετε τον πουρέ στο μπλέντερ!
- Βάλτε τις πάλι στην κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο
- Ρίξτε σιγά-σιγά το γάλα, όσο πάρει
- Σερβίρετε πολύ ζεστό
Πουρές ιδανικός για κρέας ή ψάρι:
Για το λιώσιμο της πατάτας υπάρχει το παραδοσιακό μηχάνημα που είχαν οι μητέρες και γιαγιάδες μας:
Υπάρχει και ένα πιο μοντέρνο μοντέλο, σε όλα τα καταστήματα για οικιακά είδη. Εγώ το αγόρασα στο ΙΚΕΑ.
iefimerida