Να παραμείνει, αν και αντίθετα με τον κανονισμό, στο κτίριο της Βουλής επιδιώκει η Ζωή Κωνσταντοπούλου!
Η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής, αν και πλέον δεν είναι ούτε καν βουλευτής, επιδιώκει να μπαινοβγαίνει στη Βουλή, διατηρώντας εκεί το δικό της γραφείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε φροντίσει να καπαρώσει ένα γραφείο, από τα καλύτερα του κτιρίου, κατά πληροφορίες, στον δεύτερο όροφο, μεγάλο, με θέα στον Εθνικό Κήπο, το οποίο ανήκε στον πρόεδρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής, ο οποίος παραιτήθηκε και δεν τοποθετήθηκε κάποιος άλλος στη θέση του. Ετσι το γραφείο του έμεινε άδειο και η κυρία Κωνσταντοπούλου έσπευσε να το καπαρώσει για παν ενδεχόμενο.
Μάλιστα, για να μην μπει κανείς εμπόδιο στα σχέδιά της, άλλαξε και κλειδαριά και το κλείδωσε!
Σημειώνεται, όμως, ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ίσως το πρώτο πράγμα που έκανε όταν ανέλαβε πρόεδρος της Βουλής ήταν να διώξει όλους τους πρώην προέδρους από το κτίριο! Με απόφασή της εκδιώχθηκαν από τα γραφεία τους εντός της Βουλής και τους παραχωρήθηκαν άλλα, σαφώς μικρότερα, σε άλλα κτίρια.
Το σχέδιό της να διατηρήσει γραφείο στη Βουλή σαμποτάρει ακόμη το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε καν βουλευτής…
Ετσι, πληροφορίες του «Βηματοδότη», αναφέρουν ότι αν πιεστεί ιδιαίτερα θα αναγκαστεί να περιοριστεί σε ένα γραφείο στο κτίριο της Βουλής επί της Αμαλίας. Χωρίς, φυσικά, να χάσει τα προνόμιά της, καθώς, ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, δικαιούται φρουρά, γραμματειακή υποστήριξη, υπηρεσιακό αυτοκίνητο κ.λπ.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε με μια επιστολή-κόλαφο η διευθύντρια της βιβλιοθήκης
Με μια επιστολή-κόλαφο στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ελένη Δρούλια, διευθύντρια Βιβλιοθήκης της Βουλής, της ζητά να επιστρέψει το κλειδί του γραφείου της με τον αριθμό 207 που κατέλαβε με το έτσι θέλω η πρόεδρος της Βουλής, παρότι δεν εξελέγη καν βουλευτής.
«Να μας επιστραφεί το κλειδί» ζητά η κυρία Δρούλια στην επιστολή που απευθύνεται στον γ.γ. Βουλής Γιώργο Θαλάσση αλλά έχει κοινοποιηθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, στους αντιπροέδρους, στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, στον Φρούραρχο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής.
«Με μεγάλη μου έκπληξη, χωρίς καμία προειδοποίηση, συνεννόηση ή επικοινωνία, την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015, φτάνοντας το πρωί στο χώρο εργασίας μου μαζί με τους συναδέλφους, δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε το κλειδί που ανοίγει το γραφείο 207 της Βιβλιοθήκης» περιγράφει η κα Δρούλια. Επισημαίνει δε ότι «ανέκαθεν το γραφείο 207, εκτός από γραφείο του Διευθυντή Βιβλιοθήκης, αποτελούσε και αποτελεί αναπόσπαστο χώρο εργασίας της βιβλιοθήκης της Βουλής». Οπως τονίζει φυλάσσονται, μεταξύ άλλων «το ασημένιο Ευαγγέλιο και το Κοράνιο «στα οποία ορκίζονται και έχει ορκισθεί το Σώμα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ως σήμερα» αλλά και το αρχείο του διευθυντού της βιβλιοθήκης.
«Ουδέποτε από την Μεταπολίτευση ως σήμερα, η Βιβλιοθήκη κινδύνευσε να χάσει το γραφείο 207 το οποίο αποκαλεί «ορόσημο του χώρου και της αποστολής της» καταλήγει η κα Δρούλια και παρακαλεί να επιστραφεί το κλειδί του γραφείου.
Η ίδια πάντως, με ανάρτησή της στο facebook, τα διαψεύδει: