Ο βασιλιάς και του καλοκαιριού…
Με τη συνοδεία μιας σάλτσας γιουρτιού.
Υλικά
- 1 κομμάτι χοιρινό μπούτι περίπου 500 γραμμάρια
- 1 μεγάλη ντομάτα, όχι υπερώριμη
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κολοκυθάκι
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Λίγη πάπρικα (προαιρετικά)
- Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρέας σε μπουκιές
- Κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες να τα πιάνει καλά το καλαμάκι
- Όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ
- Αλατίζετε, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
- Τα περνάτε στο καλαμάκι και ψήνετε για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα
- Είτε σε γκριλ είτε σε μπάρμπεκιου είναι σχεδόν το ίδιο
Μια σάλτσα με γιαούρτι και λεμόνι για συνοδείαΥλικά
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο λευκό
- Λίγο ψιλοκομμένο άνιθο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Εκτός από το γιαούρτι και τον άνιθο βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2΄
- Αδειάζουμε τα υλικά σε μπολ
- Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και τον άνιθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με κουτάλι
- Διατηρούμε τη σος κρύα. Σερβίρουμε την τελευταία στιγμή με τα σουβλάκια μας
- Αν είστε μερακλήδες, μπορείτε σε αυτή την ελαφριά σος να προσθέσετε λίγο σκόρδο λυωμένο, θα είναι ένα λάιτ τζατζίκι, χωρίς τη φασαρία με το στιμμένο αγγούρι!
iefimerida