Εχει δυο-τρία βασικά μυστικά.
Υλικά
- 450 γραμμάρια κιμάς από σπάλα, με λίγο λίπος
- Αν μπορείτε τα 200 γραμμάρια να είναι αρνίσιος κιμάς, τόσο καλύτερα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ξερό ψωμί 400 γραμμάρια
- 1 κουταλιά ξύδι ποιοτικό κρασιού
- Ρίγανη, χοντρό αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγη κέτσαπ για νοστιμιά επιπλέον
Εκτέλεση
- Βάζετε το ξερό ψωμί να μουλιάσει σε άφθονο νερό
- Είναι πολύ βασικό να έχουμε ψωμί στα μπιφτέκια μας
- Γίνονται εξαιρετικά αφράτα, είναι το πρώτο μυστικό!
- Οταν μουλιάσει το ψωμί το στίβουμε πολύ καλά στο χέρι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ
- Ρίχνουμε σε μικρά τρίμματα και την ψίχα ψωμιού
- Μη βάζετε δυόσμο, βαραίνει τη γεύση και σβήνει τη γεύση του κρέατος
- Ο μαϊνταντός είναι προτιμότερος
- Θέλει καλό μασάζ το μείγμα, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα
- Κάντε αρκετά χοντρές μπαλίτσες για μπιφτέκια, όταν ψηθούν να είναι ζουμερά
- Μυστικό νούμερο 2: Θέλουν πολύ καυτή σχάρα ή πολύ καυτό μπάρμπεκιου τα μπιφτέκια
- Ετσι, δεν ξηραίνονται στο εσωτερικό, κρατούν υγρά και είναι νόστιμα
iefimerida