ΚΑΝΑΛΙΑ

Tην ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη ή την Τετάρτη η κυβέρνηση καταθέτει  το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης να εισάγει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι μια πηγή εσόδων, τονίζοντας ότι «κάποιοι πρέπει να πληρώσουν που δεν έχουν εισφέρει στην κρίση και γενικότερα στη χώρα ένα ευρώ, αλλά έχουν πάρει πάρα πολλά από τη χώρα» και σημείωσε ότι με το καινούργιο νομοσχέδιο τελειώνει «όλη αυτή η ιστορία με τις προσωρινές αδειοδοτήσεις και με το αλισβερίσι που έχει ο πολιτικός κόσμος».

Επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο θα έχει δύο μέρη. «Το ένα, το πρώτο μέρος που το έχει δουλέψει ο Νίκος Παππάς, είναι αρμοδιότητα του συναδέλφου, έχει να κάνει με τις άδειες που θα πάρουν τα τηλεοπτικά κανάλια» ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι αυτές δεν θα είναι πολλές και θα υπάρξουν δύο κατηγορίες τηλεοπτικών καναλιών. Ο Χρ. Σπίρτζης δήλωσε επίσης ότι «θα είναι ένας ικανός αριθμός και δεν θα είναι μόνο οι πανελλαδικές άδειες γενικού περιεχομένου. Θα υπάρχουν και άδειες θεματικού περιεχομένου πανελλαδικές, που μπορεί κάποιος επιχειρηματίας που θέλει να δραστηριοποιηθεί σε αυτό το χώρο να επιλέξει να έχει θεματική άδεια, ένα θεματικό τηλεοπτικό σταθμό».

Το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου «θα έχει να κάνει με τις τηλεοπτικές συχνότητες, με τη λειτουργία της ΕΕΤΤ και με όλα αυτά που ζήσαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση» προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «ενάμιση μήνα μετά που έκλεισε η ΕΡΤ έγινε ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών συχνοτήτων, και οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ήταν μία εταιρεία, η DIGEA που ιδιοκτήτης της είναι τα έξι πανελλαδικά ιδιωτικά κανάλια».

«Δηλαδή η ΕΡΤ σήμερα πληρώνει 190.000 το μήνα για να μπορεί να εκπέμπει τα προγράμματά τηςυποστήριξε ο κ. Σπίρτζης και προσέθεσε πως «φημολογείται ότι η ΕΡΤ δεν έκλεισε για να απολυθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ή άλλοι, έκλεισε για να έχουμε μία απόλυτη δέσμευση, έναν απόλυτο έλεγχο των τηλεοπτικών συχνοτήτων από συγκεκριμένους επιχειρηματίες». Σημείωσε δε ότι τώρα δημιουργείται μία θυγατρική της ΕΡΤ, ανταγωνιστική εταιρεία της DIGEA, η οποία θα αναπτύξει δίκτυο σε όλη τη χώρα, καθώς «ως κυβέρνηση έχουμε χρέος και η ΕΡΤ ως δημόσια τηλεόραση και το κράτος και η κυβέρνηση να μην έχει τέτοιου είδους κενά στη χώρα».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.