nyt-istories-ponou-kai-ftwxeias-twn-ftwxwn-tis-athinas.w_l

«Η οικονομική κρίση χτυπάει περισσότερο τους φτωχούς και τους αδύναμους» αναφέρει δημοσίευμα των New York Times για την Αθήνα που «υποφέρει βουβά και με υπερηφάνια».

Οι ουρές για τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες, αναφέρει δημοσίευμα των Νew York Times το οποίο περιγράφει την Αθήνα με μελανά χρώματα, ως μια πόλη που υποφέρει βουβά και υπομένει με υπερηφάνια όλα όσα συμβαίνουν γύρω της.

Τονίζει μάλιστα ότι η οικονομική κρίση χτυπάει πιο δυνατά τους φτωχούς και τους αδύναμους.

«Η φτώχεια στην Ελλάδα βαθαίνει συνέχεια εδώ και πέντε χρόνια που ξεκίνησε η οικονομική κρίση. Τώρα όμως, με τις τράπεζες κλειστές επί δύο εβδομάδες, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα δυσκολότερα για τις ομάδες αρωγής και τις προνοιακές υπηρεσίες των δήμων. Ακόμα και αν όλα πάνε καλά, και υπάρξει συμφωνία, αυτή θα επιφέρει περαιτέρω περικοπές στις κρατικές δαπάνες και υψηλότερους φόρους».

Οι ιστορίες του πόνου και της φτώχειας στα συσσίτια

Ανάμεσα στους ανθρώπους που υποφέρουν, υπάρχουν δεκάδες ιστορίες πόνου και φτώχειας.

Οπως η γιαγιά 93 ετών που πηγαίνει κάθε μέρα με λεωφορείο για να πάρει φαγητό για την ίδια αλλά και για τα πέντε εγγόνια της.

Η’ ο Φώτης Νικολάου, ένας άνεργος ελαιοχρωματιστής 39 ετών, που λέει με αίσθημα αλληλεγγύης: «θα υποφέρουμε 20 χρόνια το λιγότερο, αλλά τουλάχιστον θα υποφέρουμε μαζί».

Οι ουρές των ταλαιπωρημένων στις τράπεζες

Το δημοσίευμα τονίζει ότι η Αθήνα θυμίζει όλο και περισσότερο τη Σοβιετική Ένωση με ουρές έξω από τις τράπεζες από ταλαιπωρημένους ανθρώπους που περιμένουν να πάρουν το ημερήσιο επιτρεπόμενο ποσό.

Παράλληλα, οι ουρές για τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες. Αν και δεν είναι όλη η Αθήνα έτσι, το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας υποφέρει χρόνια τώρα από υψηλά επίπεδα ανεργίας, περικοπές στις κοινωνικές παραχές και τις συντάξεις, δημιουργώντας μία τεράστια οικονομική ανισότητα στην χώρα, από τις μεγαλύτερες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Στον τρίτο γύρο μέτρων λιτότητας, είναι βέβαιο ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρχουν καταναλωτές. Θα υπάρχουν μόνο ζητιάνοι» σημειώνει η δημοσιογράφος των ΝΥΤ.

Ανθρωποι κοιμούνται στο δρόμο

Γύρω από την πλατεία Ομονοίας, συναντάς ανθρώπους με κουρελιασμένα ρούχα να κοιμούνται στα πεζοδρόμια και στα δημόσια πάρκα. Άλλοι πιο τυχεροί μπορούν να κρύψουν τη φτώχεια τους. Και μπορούν να επωφεληθούν από κοινωνικούς φορείς παροχής υπηρεσιών όπως η “Πράξις” που προσφέρει δωρέαν ντους και πλυντήρια σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό.


Προβλήματα στα συσσίτια

Οι περιορισμοί στην κίνηση των κεφαλαίων προς από και προς το εξωτερικό, δημιουργούν προβλήματα στην παροχή τροφής προς ανθρώπους που έχουν ανάγκη την ώρα που η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η «Γαλήνη» που ταΐζει καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους και λειτουργεί υπό τον Πατέρα Μόσχο.

Η συνεχής αύξηση της ζήτησης για φαγητό αποδεικνύεται ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τη διαβίωσή τους.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed