Δεν έχει σημασία μόνο τι βάζει κανείς στο πιάτο του, αλλά και πώς το έχει προετοιμάσει.
Γιατί μπορεί να έχει κανείς στη διατροφή του γιαούρτι, λαχανικά και άλλες υγιεινές τροφές, αλλά και πάλι να μην τρώει σωστά. Το Time βρήκε δέκα τέτοια «καλά» τρόφιμα των οποίων τα θρεπτικά συστατικά χάνονται συνήθως, καθώς οι περισσότεροι τα καταναλώνουν με το λάθος τρόπο.
Λιναρόσπορος
Ο οργανισμός δεν μπορεί να απορροφήσει τα ευεργετικά στοιχεία τουςΑΝ απλά τα ρίξει κάποιος στο smoothie ή το γιαούρτι. Πρέπει πριν να αλεστούν σε μύλο.
Μαύρο τσάι
Δεν πρέπει να συνδυάζεται με γάλα γιατί ακυρώνει τα καρδιαγγειακά οφέλη του.
Μπρόκολο
Πρέπει να καταναλώνεται ωμό ή στον ατμό και όχι βρασμένο ή τηγανισμένο, αλλιώς χάνονται τα θρεπτικά στοιχεία του.
Φράουλες
Πρέπει να καταναλώνονται ολόκληρες και όχι κομμένες.
Σκόρδο
Ωφελεί να μένει εκτεθειμένο στον αέρα. Για αυτό, καλό είναι αφού το ψιλοκόψετε να το αφήσετε για 10′ πριν το χρησιμοποιήσετε.
Δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια
Πρέπει να μουλιάζουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ γιατί έτσι γίνονται πιο θρεπτικά, αλλά και διευκολύνεται η πέψη.
Γιαούρτι
Το υγρό που υπάρχει πάνω από το γιαούρτι και οι περισσότεροι το πετάνε πριν αρχίσουν να τρώνε, έχει πρωτεΐνες και βιταμίνη Β12, όπως και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Αντί να το χύσετε, ανακατέψτε γρήγορα το γιαούρτι, ώστε να διατηρήσει όλα τα οφέλη του.
Ντομάτες
Για την καλύτερη απορρόφηση του λυκοπενίου, πρέπει να μαγειρεύονται.
Κρέας στη σχάρα
ΑΝ ψηθεί σε υψηλή θερμοκρασία, αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο.
Σπαράγγια
Πρέπει να βράζονται ή να γίνονται στον ατμό και όχι στο φούρνο μικροκυμάτων, διαφορετικά καταστρέφεται η βιταμίνη C.