Οι κίνδυνοι πίσω από αυτή τη πρακτικήκοτοπουλο

Το κάνουν πολλές και πολλοί όταν πρέπει να μαγειρέψουν κοτόπουλο-αρχικά το βάζουν κάτω από τη βρύση και το πλένουν με νερό.

Εντούτοις, ερευνητές συμβουλεύουν για το αντίθετο, λέγοντας ότι αυτή η πρακτική ίσως αυξήσει τις πιθανότητες δηλητηρίασης. Σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία τροφίμων, όταν πλένουμε το ωμό κοτόπουλο, εξαπλώνονται καμπυλοβακτηρίδια, που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.

«Τα καμπυλοβακτηρίδια μπορεί να εξαπλωθούν εύκολα και μόλις λίγα βακτήρια μπορεί να μας αρρωστήσουν. Αυτό θα μπορούσε να προέλθει από ωμό ή μαγειρεμένο κοτόπουλο, ή από τη μόλυνση που οφείλεται στο πλύσιμο του ωμού κοτόπουλου», αναφέρει ο οργανισμός σε σχετική δήλωση.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.