anthem

Θύμα μιας «πολύ εξελιγμένης εξωτερικής κυβερνοεπίθεσης» έπεσε μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, η Ανθεμ, με αποτέλεσμα να κλαπούν τα στοιχεία δεκάδων εκατομμυρίων πελατών και εργαζομένων της, ακόμη και των διευθυντικών στελεχών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία το απόγευμα της Τετάρτης. Η Ανθεμ, η οποία συνεχίζει τις έρευνες για την αποκάλυψη του πραγματικού στόχου της κυβερνοεπίθεσης, σχολίασε ότι οι χάκερ κατόρθωσαν να εισβάλουν στη βάση δεδομένων της όπου φυλάσσονταν πληροφορίες για ογδόντα εκατομμύρια πρώην και νυν πελάτες της και εργαζόμενους της εταιρείας, όπως ονόματα, αριθμοί ασφάλισης, διευθύνσεις και εισοδηματικά στοιχεία.

Η ασφαλιστική εταιρεία διαβεβαίωσε ότι δεν υποκλάπηκαν πληροφορίες πιστωτικών καρτών και τόνισε ότι τα ιατρικά αρχεία, όπως τα αποτελέσματα εξετάσεων και οι εξαργυρώσεις ασφαλειών, δεν κινδύνευσαν. Η Ανθεμ πρόσθεσε ότι οι χάκερ μάλλον δεν έκλεψαν δεδομένα σχετικά με νοσοκομεία και γιατρούς. Η επίθεση, ωστόσο, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες διαρροές δεδομένων στην ιστορία των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η κυβερνοεπίθεση έγινε αντιληπτή στις 29 Ιανουαρίου και η ασφαλιστική εταιρεία επικοινώνησε αμέσως με το FBI. Επίσης, η Ανθεμ προσέλαβε την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Μάντιαντ, ώστε να εξετάσει τις αδυναμίες του συστήματος ασφαλείας των υπολογιστών της. Σε γράμμα του, ο εκτελεστικός διευθυντής της ασφαλιστικής, Τζόζεφ Σουίντις, απολογήθηκε προσωπικά για τη διαρροή πληροφοριών. Ο Σουίντις ανέφερε ότι υποκλάπηκαν και δικά του προσωπικά στοιχεία, ενώ υπογράμμισε ότι η εταιρεία εργάζεται συνεχώς για να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα δεδομένα της.

Η Ανθεμ προωθεί ιατρικά ασφαλιστικά προγράμματα χρησιμοποιώντας διάφορες επωνυμίες και δήλωσε ότι θα αρχίσει να επικοινωνεί με τους πελάτες της μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σε ανακοίνωσή του το FBI επιβεβαίωσε ότι έχει αναλάβει την υπόθεση και ότι οι πολίτες πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως τους αξιωματούχους της υπηρεσίας εάν παρατηρήσουν κλοπή της ταυτότητάς τους. Η ασφαλιστική, επίσης, δημιούργησε μία ιστοσελίδα και μία γραμμή εξυπηρέτησης χωρίς χρέωση, για να απαντά σε ερωτήσεις.

Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται όλο και πιο συχνές, με τους χάκερ να επιτίθενται σε μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά ακόμη και σε λογαριασμούς της κυβέρνησης στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Τον Νοέμβριο σημειώθηκε η επίθεση κατά της Sony Entertainment με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν προσωπικά e-mail των διοικητικών στελεχών της. Οι ομοσπονδιακές αρχές υποστηρίζουν ότι η επίθεση ήταν η απάντηση στα σχέδια της Sony να προβάλει την ταινία «The Interview», μια κωμωδία που καταλήγει στη δολοφονία του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

kathimerini

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed