Για φόβο ανεπανόρθωτης βλάβης κάνει λόγο το ΣτΕ στη σχετική προσωρινή διαταγή που εξέδωσεMETEGRAFES

Προσωρινή διαταγή με την οποία σταματούν οι μετεγγραφές στις Αρχιτεκτονικές Σχολές των δύο πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, εξέδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος.

Αιτία είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος αριθμός των αιτήσεων στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα προς αποτροπή ανεπανόρθωτης βλάβης στη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση από την Επιτροπή Αναστολών (σε σχηματισμό Ολομέλειας).

Ειδικότερα, ο κ. Ρίζος «παγώνει» δύο αποφάσεις του υπουργού Παιδείας που αφορούν:

α) «την  ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών» και

β)  «την ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια του σχολικού έτους 2013-2014 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει μέσω του δικηγόρου Δημήτρη Μέλισσα, η  Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 115 μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Σχολών αυτών.

Στις προσφυγές τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι  οι επίμαχες αποφάσεις του υπουργού Παιδείας και οι σχετικοί νόμοι που προβλέπουν τη διαδικασία μετεγγραφής των  φοιτητών προσκρούουν σε πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος και για το λόγο αυτό πρέπει να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο.

Πάντως, οι εν λόγω προσφυγές θα συζητηθούν το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνος  Πισπιρίγκο.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.