Γλύκισμα με πλούσια γεύση XRISTOUGENNIATIKO KEIKΥλικά για 6-8 άτομα

500 γραμμάρια ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, χουρμάδες, σύκα, δαμάσκηνα)
60 γραμμάρια κεράσια μαρασκίνο
85ml μπράντι ή κρύο τσάι
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
175 γραμμάρια βούτυρο
175 γραμμάρια σκούρα καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μελάσα
5 αυγά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
60 γραμμάρια ολόκληρα αμύγδαλα , καρύδια ή πεκάν (προαιρετικά)
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο και κανέλα

Εκτέλεση

Αφαιρείτε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι. Στη συνέχεια στύβετε τα πορτοκάλια και παίρνετε τους χυμούς. Βάλτε όλο τα ξύσμα και το χυμό σε ένα μπολ με μικτή αποξηραμένα φρούτα και κεράσια γλασέ. Προσθέστε το μπράντι, σκεπάστε με μεμβράνη και μουλιάστε για τουλάχιστον μια ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 ° C με αέρα.

Βουτυρώστε μια λυόμενη φόρμα με αποσπώμενο πάτο 28 εκ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη μελάσα μέχρι γίνει ένα αφράτο μείγμα. Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας το καθένα πολύ καλά πριν προσθέσουμε το επόμενο.

Σε διαφορετικό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα μελάσας και διπλώστε το απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.

Προσθέστε το μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα. Ανακατεύετε ελαφρά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Τοποθετείστε στο κέντρο του φούρνου 2 ράφι και ψήστε για 2 ώρες στους 150° C με αέρα ή μέχρι να ροδίσει.

Όταν το κέικ ψηθεί αφήνετε να κρυώσει για μία ώρα στη φόρμα και στη συνέχεια τοποθετείστε το πάνω σε σχάρα.

sidagi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.