Η γυναικολόγος Όλγα Πάιρα, μας ενημέρωσε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε οι γυναίκες πάνω στο θέμα της αντισύλληψηςΣΧΕΣΕΙΣ 2

Ποιες είναι οι σωστές μέθοδοι αντισύλληψης; Ποιοι είναι μύθοι και ποιες οι αλήθειες; Πώς παράλληλα θα προστατευτείς από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα;

Μπορεί να είσαι 20 και να γνωρίζεις πώς να προστατεύεσαι ή 30 και να μην έχεις ιδέα. Δεν έχει σημασία η ηλικία, αλλά να μάθεις να παίρνεις προφυλάξεις για να αποφύγεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και φυσικά να είσαι υγιής.

Μιλήσαμε με την γυναικολόγο Όλγα Πάιρα και μας ενημέρωσε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε οι γυναίκες πάνω στο θέμα της αντισύλληψης.

Η μέθοδος αντισύλληψης εξαρτάται από το αν έχεις γεννήσει ή όχι. Για τις γυναίκες που έχουν δεν έχουν τεκνοποιήσει και είναι μεταξύ 20 έως 30 ετών, το αντισυλληπτικό χάπι είναι η καλύτερη επιλογή.

Όσο για αυτά που έχουν γραφτεί κατά καιρούς σχετικά με την επικινδυνότητα του χαπιού, πρόκειται για μύθους.

Αν πρόκειται για μια γυναίκα υγιής χωρίς καρδιακά ή στο ήπαρ προβλήματα, στο νεφρά και τη χοληστερίνη τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λήψη του χαπιού.

Το σπιράλ για τις μαμάδες

Μετά τα 30 έτη προτιμάται το σπιράλ ωστόσο αποφεύγεται σε όσες γυναίκες είναι άτεκνες. Ο λόγος οφείλεται στο γεγονός ότι παρόλο που πλέον τα σπιράλ είναι εξελιγμένα υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις να προκληθεί μόλυνση, η οποία μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη γονιμότητα.

Το σπιράλ είναι ένας ακόμη τρόπος αντισύλληψης. Τοποθετείται και αφαιρείται στο ιατρείο και μπορεί να παραμείνει μέχρι και τέσσερα χρόνια. Αν η γυναίκα έχει αποκτήσει παιδί, μπορεί να τοποθετήσει σπιράλ και όταν επιθυμήσει να μείνει ξανά έγκυος το αφαιρεί.

Το γνωστό προφυλακτικό

Τρίτη και πιο διαδεδομένη μέθοδος αντισύλληψης είναι το ανδρικό προφυλακτικό. “Όταν χρησιμοποιείται από την αρχή της σεξουαλικής επαφής η προστασία είναι 100%”, εξήγησε η κ. Πάιρα. Εκτός από αντισύλληψη το προφυλακτικό προσφέρει και προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Θα πρέπει να προσέξεις και να μην πέσεις στην παγίδα της διακεκομμένης συνουσίας, γιατί έχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας.

Όσο για το γυναικείο προφυλακτικό δεν υπάρχει.

Πρόκειται για έναν μύθο, μια θεωρία. Δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ και δεν το έχουμε δει πουθενά. Το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης όσο και αν γράφεται σε ιατρικά site!

Το συγκεκριμένο χάπι το παίρνεις όταν έχεις αμφιβολία για την απόδοση της μεθόδου αντισύλληψης που χρησιμοποίησες (πχ. έσπασε το προφυλακτικό). Μία με δύο φορές τον χρόνο μπορείς να το πάρεις καθώς εκτός του ότι απορυθμίζει τον κύκλο, προκαλεί και αιμορραγία.

ladylike

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.