Καμία αποχώρηση ή συνταξιοδότηση χωρίς έλεγχο νομιμότητας δικαιολογητικών πρόσληψης και εξέλιξής του. Νέες «κραχτές» περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων.DASKALOS

Να μπλοκάρει τις αθρόες παραιτήσεις επίορκων υπαλλήλων που αποχωρούν από το Δημόσιο την ίδια περίοδο που ελέγχονται για σοβαρά αδικήματα όπως πλαστογραφία ή παράνομες μονιμοποιήσεις, επιδιώκει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει σήμερα στην βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα εισηγηθεί τον αυτεπάγγελτο έλεγχο των δικαιολογητικών όλων των υπαλλήλων που καταθέτουν την παραίτησή τους είτε για να συνταξιοδοτηθούν, είτε για άλλους λόγους, προκειμένου να ελεγχθούν πειθαρχικά για τυχόν αδικήματα κατά το χρονικό διάστημα που διατηρούσαν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα.

Στόχος του υπουργείου είναι να μπλοκάρει το κύμα αποχωρήσεων των επίορκων που ελέγχονται για πλαστά δικαιολογητικά και παραιτούνται για να αποφύγουν τον πειθαρχικό έλεγχο, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούν να γλιτώσουν από την ποινική διαδικασία αφού οι φάκελοι μεταφέρονται στην δικαιοσύνη. Ένας υπάλληλος που έχει παραιτηθεί αλλά διαπιστώθηκε ότι έχει καταθέσει πλαστό τίτλο σπουδών για τον διορισμό και την εξέλιξή του, ακόμα και μετά την αποχώρησή του από το δημόσιο θα ελεγχθεί από την ελληνική δικαιοσύνη για πλαστογραφία, αλλά με την απώλεια της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας δεν μπορεί να ελεγχθεί πειθαρχικά.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Κ. Γασπαρινάτος, υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού και σύζυγος της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη, ο οποίος, μόλις γνωστοποιήθηκε ότι οι επιθεωρητές ανακάλυψαν πως είναι πλαστός ο πανεπιστημιακός τίτλος που είχε προσκομίσει από το LSE, κατέθεσε την παραίτησή του για συνταξιοδότηση.

Έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 150 περιπτώσεις υπαλλήλων που απέχουν χρονικά από το όριο της συνταξιοδότησης τους και αποχωρούν από το Δημόσιο προκειμένου να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου, όπως η άσκηση ποινικών διώξεων και η πειθαρχική δίωξη που επιφέρουν κοινωνικό στιγματισμό, αλλά και οικονομικές συνέπειες όπως ο καταλογισμός αμοιβών που παράνομα ελάμβαναν.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να διπλασιαστεί μέχρι τα τέλη του έτους καθώς αυξάνεται η πίεση που ασκείται από τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα πλαστά δικαιολογητικά ο οποίος διενεργείται στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού με εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κι αυτά συμβαίνουν ενώ στο φως έρχονται και νέες «σκαστές» περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων. Όπως αναφέρει σήμερα δημοσίευμα του «Εθνους», σε νοσοκομείο των Σερρών εντοπίστηκε υπάλληλος η οποία είχε αποσπασθεί από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα και επί 14 συναπτά έτη λάμβανε διπλές αποδοχές και από τα δύο νοσοκομεία !

Στην Καβάλα αποκαλύφθηκε δάσκαλος που δίδασκε επί 9 χρόνια σε δημοτικά σχολεία, με πλαστό πτυχίο. Ο διορισμός του 40χρονου «εκπαιδευτικού» ανακλήθηκε οριστικά πριν από λίγες ημέρες, ενώ το Δημόσιο προσέφυγε εναντίον του, ζητώντας επιστροφή των μισθών του, που φτάνουν τις 150.000.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.