Τι αναφέρει στην επιστολή του από τις φυλακές Διαβατών ο συλληφθείς Νίκος Μαζιώτης για το χτύπημα του Απριλίου του 2014
Με επιστολή του από τις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται, ο Νίκος Μαζιώτης ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, τον Απρίλιο του 2014.
Ο Νίκος Μαζιώτης υπογράφει ως μέλος της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”, ενώ κάνει αναφορά στη συμπλοκή που στοίχισε τη ζωή στον σύντροφό του, Λάμπρο Φούντα, στον οποίον και αφιερώνει την επίθεση.
Ακόμη, δικαιολογεί το χτύπημα στην οικονομικές συγκυρίες, που επικρατούν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.
Υπενθυμίζεται, ότι στις 05:55 της 10ης Απριλίου του 2014, ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα, από την οποία το αυτοκίνητο διαλύθηκε εντελώς, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.
Μαζιώτη “έβλεπαν” πίσω από την επίθεση οι Αρχές
Οι πρώτες υποψίες των αξιωματικών τις Αντιτρομοκρατικής κινήθηκαν πρώτα προς τον Χ. Ξηρό, αργότερα όμως οι εκτιμήσεις άρχισαν να αλλάζουν, με τα στελέχη της εξειδικευμένης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ να παγιώνουν την άποψη τους, πως πίσω από την επίθεση κρυβόταν ο Μαζιώτης.
Πρώτα από όλα το εκρηκτικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε. Πρόκειται για ANFO με προσθήκη μικρής ποσότητας Αμωνιοδυναμίτιδας, υλικό και ουσία η οποία εισήχθη στην τρομοκρατία από τον “Επαναστατικό Αγώνα”. Μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά της City Bank στην Κηφισιά, πάλι με παγιδευμένο αυτοκίνητο.
Τότε δεν ήταν επιτυχημένη η επίθεση, ακολούθησε όμως η επιτυχημένη κατά του χρηματιστηρίου με παγιδευμένο βανάκι.
Επίσης, ο Μαζιώτης ήταν απόλυτα εξοικειωμένος με αυτή την τεχνογνωσία, ενώ και στην επίθεση στο ΧΑΑ, όπως και σε αυτή στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο οδηγός του οχήματος φορούσε κράνος, κάτι που είχε αποτυπωθεί από τις κάμερες ασφαλείας.
Επιπλέον, την ίδια ημερομηνία με αυτήν της έκρηξης στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι Ρούπα και Μαζιώτης περνούσαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ, μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που τους συνέλαβε, με αποτέλεσμα οι Αρχές να υποψιάζονται ένα είδος “επετειακής” απάντησης.