Εντολή να εγκαταλείψουν την θέση τους στο νοσοκομείο Νίκαιας στον Πειραιά προκειμένου να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας στην Πάτμο και στην Νίσυρο, έλαβαν δύο γιατροί αργά το απόγευμα της Τετάρτης, από την διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.giatroi - ΓΙΑΤΡΟΙ

Μάλιστα οι δύο γιατροί- οι οποίοι είναι Παθολόγοι, ο ένας Επιμελητής Α’ και ο δεύτερος διευθυντής- θα πρέπει εντός δύο ημερών, να βρίσκονται στις καινούριες τους θέσεις.

Πρόκειται για μία περίεργη απόσπαση, σχολιάζει στο on Med το μέλος της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό κ. Ηλίας Σιώρας η οποία δεν έχει καμία λογική βάση. Αποδυναμώνουν τα κεντρικά νοσοκομεία για να καλύψουν την περιφέρεια και δη την νησιωτική Ελλάδα η οποία έχει τεράστιες ελλείψεις. Ούτε σε νεοσύλλεκτο φαντάρο δεν φέρονται με αυτόν τον τρόπο, τονίζει ο κ. Σιώρας, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα. Επιπλέον, οι δύο γιατροί είναι στην ηλικία των 60 ετών και σίγουρα ο τρόπος αυτός, δεν συνάδει με την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

Πάντως μεταρρύθμιση με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται, και καλό θα είναι να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι επικεφαλής της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, τονίζει το μέλος της ΕΙΝΑΠ.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι πριν από μερικές ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε αναφέρει στα ΝΕΑ, ότι υπάρχει η σκέψη για ενίσχυση των απομακρυσμένων νησιωτικών περιοχών με συνταξιούχους γιατρούς.

Την τραγική δε κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νησιά μας αλλά και οι απομακρυσμένες περιοχές έχουν αρχίσει και στηλιτεύουν και τα διεθνή μέσα. Μόλις πριν από δύο ημέρες, στο CounterPunce.org η δημοσιογράφος Afshin Rattansi – οικοδέσποινα του καθημερινού βρετανικού δελτίου ειδήσεων RT’s – η οποία βρέθηκε στην Κω, τόνισε ότι «ο χρόνος αναμονής για να έλθει ένα ασθενοφόρο στο νησί, είναι περίπου 6 ώρες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας κ. Δημήτρης Βαρνάβας περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση στα Νοσοκομεία της χώρας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τμήματα και ολόκληροι τομείς καταρρέουν από έλλειψη γιατρών, τα κονδύλια που απομένουν στα ταμεία των Νοσοκομείων μετά βίας επαρκούν για αγορά γάζας, τα φάρμακα έχουν καταστεί είδος υπό εξαφάνιση».

Τα συμπεράσματα δικά σας!

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed