Ο πληροφοριοδότης, ο επίορκος ΜΑΤατζής κα το αυτοκίνητο γυναίκας βουλευτού. Τα κομμάτια του παζλ και η αποκάλυψη για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από ενστόλους.ASTYNOMIKOΕνας… insider εκδικείται πρώην συνεργούς,

που νομίζει ότι τον… έδωσαν, και τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που τον συνέλαβε, με «αόριστες» καταθέσεις, τύπου «άκουσα, μου είπαν, δεν τον ξέρω», καταγγέλλει ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ..

Εγκέφαλος σπείρας διακίνησης μη νομίμων μεταναστών χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο γυναίκας βουλευτού, για να αποφεύγει τους ελέγχους, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Ο 54χρονος «εσωτερικός πληροφοριοδότης», που είχε κατηγορηθεί και αυτός για διακίνηση μεταναστών και τον θάνατο-πνιγμό δύο ανθρώπων στο Βόλο, επικαλείται επαφές του με στελέχη της ΕΥΠ, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού, και καταγγέλλει συγκεκριμένους διευθυντές τραπεζών που ξέπλεναν τα μαύρα χρήματα των «αντιπάλων».

Η πρόσφατη υπόθεση εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης μη νομίμων μεταναστών, για την οποία κατηγορούνται δύο συνταξιούχοι ναυτικοί, 67 και 52 χρόνων, ένας 50χρονος πρώην Πλωτάρχης απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, ένας 50χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ, μία 42χρονη τραπεζική υπάλληλος, και από «σπόντα» ένας 51χρονος Αστυνομικός Διευθυντής της ΕΛ.ΑΣ., για χρηματισμό, υπεξαγωγή εγγράφων, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος, φαίνεται πως αναδεικνύει έναν υπόγειο, γεμάτο ίντριγκα, πόλεμο ανάμεσα σε πρώην και νυν αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που έχει παρελθόν, παρόν και δυστυχώς και μέλλον, όπως καταγγέλλουν ανώτεροι αξιωματικοί των διωκτικών αρχών. Αφορμή της τελευταίας ένστολης διαμάχης, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, οι μίνι-κρίσεις και οι τοποθετήσεις αξιωματικών, τον ερχόμενο Αύγουστο, σε κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες, που θα προκύψουν από τα προεδρικά διατάγματα στο νομοσχέδιο του νέου οργανογράμματος της ΕΛ.ΑΣ..

Καταθέσεις και «προβλέψεις»

Ενδιάμεσα φαίνεται να βρίσκεται η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία προς το παρόν φαίνεται να στηρίζει μία υπόθεση στις τέσσερις καταθέσεις ενός «εσωτερικού πληροφοριοδότη», που… άκουσε ότι ο 52χρονος είχε χρηματίσει τον Αστυνομικό Διευθυντή, πρώην διοικητή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Στην δικογραφία, που μέρος της δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», δεν αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός είναι αυτός που είχε συλλάβει τον «insider», ο οποίος τον ήξερε μόνο «εξ αποστάσεως» παρότι βρέθηκε στο γραφείο του για ανάκριση. Το διαβιβαστικό εξάρθρωσης του κυκλώματος που συνόδευσε την ογκωδέστατη δικογραφία, στις 2 Ιουλίου 2014, έχει και την πρωτόγνωρη «πρόγνωση» αποφυλάκισης του… insider, που γίνεται δύο ημέρες αργότερα με απόφαση του αρμοδίου δικαστικού συμβουλίου Εφετών, παρότι το 18μηνο προφυλάκισης συμπληρωνόταν στις 17 Ιουλίου.

Αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας, με τους οποίους μίλησε ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», παραδέχονται ότι ο insider έχει «κίνητρο την εκδίκηση», υποστηρίζουν όμως ότι έχουν προβεί «στις προβλεπόμενες ενέργειες, χωρίς να αδικούν κανέναν». Την εντολή για την έρευνα την έδωσε ο εποπτεύων εισαγγελέας, όταν του τέθηκαν όλα τα στοιχεία της προανάκρισης. Οι πληροφορίες του «insider» για τις δραστηριότητες του κυκλώματος ήταν όλες ακριβείς, υποστηρίζουν στελέχη των «αδιάφθορων», με τον εισαγγελέα να ζητά να εξεταστεί κι αυτή η παράμετρος, προκειμένου να μην υπάρξει καμία υπόνοια συγκάλυψης ή μεροληψίας. Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση άφησε ελεύθερους τους κατηγορουμένους με την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους, τρεις φορές τον μήνα. Ο Αστυνομικός Διευθυντής αφέθηκε επίσης ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Η αρχή της εκδίκησης

Ολα φαίνεται να ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο 51χρονος Αστυνομικός Διευθυντής, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, απομακρύνεται από τη θέση του μαζί με άλλους επτά αξιωματικούς από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να «διευκολύνουν» τις έρευνες του Εσωτερικών Υποθέσεων, για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ..

Στις 16 Οκτωβρίου 2013, ο 54χρονος Κ.Λ, υποβάλλει αίτημα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τις παράνομες δραστηριότητες κυκλώματος διακίνησης μη νομίμων μεταναστών. Στις 6 Νοεμβρίου 2013 καταθέτει με λεπτομέρειες τη δράση του κυκλώματος, κατονομάζει τους πρωταγωνιστές του, και εμπλέκει αναφέροντας με λάθος επώνυμο τον αστυνομικό διευθυντή που τον είχε συλλάβει, για χρηματισμό του από τον 52χρονο Λ.Μ, αρχηγό του κυκλώματος.

«Ο Μ…… χρησιμοποιεί ένα τζιπ ιδιοκτησίας της βουλευτού ………….., μάρκας SUBARU, χρώματος μπλε, και το χρησιμοποιεί για να αποφεύγει τους ελέγχους. Ο Μ…….. με την βουλευτή είναι μπατζανάκια δηλαδή η σύζυγος του Μ…….. και ο σύζυγος της βουλευτού είναι αδέρφια» καταθέτει ο «insider», με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι η βουλευτής αγνοούσε αυτές τις ενέργειες χωρίς να της αποδίδεται οποιαδήποτε ποινική ευθύνη.

«Τον μήνα Οκτώβριο του 2012 ο Μ…….. ενώ ήμασταν μαζί με ένα τζιπ με άφησε στο μετρό στο Συγγρού Φιξ και μου είπε ότι πάει να δώσει 7.000 ευρώ στον Σ…ν. που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ στο Οργανωμένο Εγκλημα για να τους εντοπίσει έναν αλλοδαπό ονόματι MR JONSHON μέσω τηλεφώνου, ο οποίος του είχε φάει εξαπατώντας τον 165.000 ευρώ» καταθέτει ο πληροφοριοδότης. Ο MR JONSHON είχε αποσπάσει τα χρήματα με τη μέθοδο της νιγηριανής απάτης με τον δήθεν αποχρωματισμό χρημάτων με ειδικά χημικά. Μαζί με τον αρχηγό του κυκλώματος στον καταγγελόμενο χρηματισμό του αστυνομικού διευθυντή ήταν και κάποιος Κ.Μ, που δήλωνε ντεντέκτιβ, ενώ είχαν δώσει άλλες δύο φορές από 2.000 ευρώ στον αξιωματικό, όπως κατέθετε ο «πληροφοριοδότης». Ο «insider» καταθέτει άλλες τρεις φορές, στις 10 Ιουνίου, 1 και 4 Ιουλίου 2014, όπου διορθώνει το επώνυμο του αστυνομικού διευθυντή, δηλώνει ότι έχει δει «εξ αποστάσεως», τον αξιωματικό που τον είχε ανακρίνει, ενώ αποσαφηνίζει ότι ο αστυνομικός διευθυντής δεν έχει σχέση με την διακίνηση λαθρομεταναστών.

«Δεν τον γνωρίζω»

Αστυφύλακας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέκρινε τον 52χρονο αρχηγό του κυκλώματος, καταθέτει πως «ο Λ.Μ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τον αστυνομικό διευθυντή και είπε ότι κατά το παρελθόν, τον είχαν εξαπατήσει κάποιοι αλλοδαποί οι οποίοι του πήρανε μεγάλο χρηματικό ποσό και απευθύνθηκε σε υπηρεσία της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα σε ένα αστυνομικό που ονομάζεται Α.Π».

Πράγματι ο αρχηγός του κυκλώματος είχε απευθυνθεί στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, όπου του είχε ληφθεί κατάθεση και του είχαν δείξει φωτογραφίες υπόπτων, ενώ και ο ίδιος είχε δώσει συνεντεύξεις σε ΜΜΕ για την περιπέτειά του.

Από τον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης, δεν προκύπτει οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, να έχουν καλέσει σε κατάθεση τον αξιωματικό στον οποίο είχε απευθυνθεί ο αρχηγός του κυκλώματος για την απάτη σε βάρος του, ενώ δεν έχει αναζητηθεί ο «ντετέκτιβ», που επικαλέστηκε ο «insider», πως βρισκόταν παρών στον χρηματισμό του αστυνομικού διευθυντή.

Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας αναφέρεται επίσης ότι μετά από 10 μήνες ερευνών, οι «αδιάφθοροι» δεν προέβησαν στην απομαγνητοφώνηση των 22 ψηφιακών δίσκων με συνομιλίες από τις άρσεις απορρήτου των τηλεφώνων δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση, «καθόσον αυτές αναφέρονται αποκλειστικά και μόνο σε θέματα ιδιωτικού και οικογενειακού βίου».

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed