Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα προσφύγει το Δημόσιο και ο ΟΠΑΠ διεκδικώντας τα κέρδη από τις 23 εταιρείες παράνομου στοιχηματισμού που μπλόκαρε η ΕΛ.ΑΣ.tzogos«Τρύπα» στο ελληνικό διαδίκτυο βρήκαν 23 μεγάλες ευρωπαϊκές

εταιρείες στοιχηματισμού, οι οποίες σε ισάριθμους ιστοτόπους προέβαιναν σε παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα, που αφορούσε τους αγώνες του Μουντιάλ στη Βραζιλία, χωρίς την απαιτούμενη νόμιμη άδεια.

Μπλόκο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε 23 ιστοσελίδες

Πριν από εννέα ημέρες η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έβαλε «STOP» στην πρόσβαση στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες μέσω των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου στη χώρα μας, εντόπισε τους Ελληνες «αντιπροσώπους»-διαχειριστές και μπλόκαρε τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους κατέθεταν χρήματα οι παίκτες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΠΑΠ θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια διεκδικώντας τα διαφυγόντα κέρδη από τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Στα 7 δισ. ευρώ οι απώλειες από τον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο

Σε αυτό το σημείο, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, αναφέρουν ότι η πρόσφατη έκθεση για τον «ηλεκτρονικό τζόγο» ανέδειξε ότι το Ελληνικό κράτος χάνει 7 δισ. ευρώ τον χρόνο, από τον παράνομο στοιχηματισμό.

Οι αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας φαίνεται να εντόπισαν περίπου 30 Ελληνες διαχειριστές, των συγκεκριμένων ιστοτόπων, ενώ δέσμευσαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, στους οποίους οι παίκτες κατέθεσαν τα χρήματα του παράνομου στοιχηματισμού, τα οποία μετά τον απαιτούμενο οικονομικό έλεγχο από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες πιθανότατα θα αποδοθούν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά το τέλος κάποιου αγώνα, οι διαχειριστές πλήρωναν τα κέρδη στους παίκτες, γινόταν η εκκαθάριση και από τα συνολικά έσοδα, το 70% πήγαινε στις εταιρείες και το 30% στους Ελληνες «αντιπροσώπους» τους.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχημάτισαν 23 κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφίες, που αφορούσαν ιστοτόπους παρόχους υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, οι οποίοι παρείχαν τις υπηρεσίες αυτές χωρίς τη νόμιμη άδεια.

Η ψηφιακή- διαδικτυακή έρευνα ξεκίνησε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την Ειδική Ομάδα Καταπολέμησης της διενέργειας τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου,
η οποία έχει συσταθεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οπως προέκυψε, οι 23 ιστότοποι λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια, δεν έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς του άρθρου 50 του Ν. 4002/2011 και δεν σχετίζονται με ανάλογη αδειοδοτημένη επιχείρηση που εδρεύει στην Ελλάδα. Η έρευνα οδήγησε στην ταυτοποίηση των χωρών διαχείρισης και κατοχύρωσης των επίδικων ονομάτων χώρου και συγκεκριμένα κατέδειξε ότι η διαχείριση και οι διακομιστές (servers) των 23 ιστοσελίδων εδρεύουν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, και συγκεκριμένα, σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανικές Παρθένους Νήσους, Μπελίζ, Γιβραλτάρ, Αυστρία, Μάλτα, Παναμά, Σουηδία, Ρωσία και Ισραήλ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε και σχετική
αλληλογραφία – ενημέρωση της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτεία και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω παράνομοι ιστότοποι εμπεριέχονται στον κατάλογο της Ε.Ε.Ε.Π. που περιλαμβάνει ιστοτόπους που προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμη άδεια (black list).

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

thetoc

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.