Μια τυπική ιατρική εξέταση στο μέλλον θα περιλαμβάνει τη μέτρηση της πίεσης και του βάρους αλλά και μια… φωτογραφία!PROSWPO

Ένας υπολογιστής θα αναλύει κάθε ρυτίδα και κηλίδα του προσώπου, ώστε να υπολογίζει με ακρίβεια πόσα χρόνια θα ζήσουμε.

Η τεχνολογία φυσιογνωμικής εξακρίβωσης χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ώστε να εντοπίζονται καταζητούμενοι εγκληματίες ή να έχουν οι Αρχές μια ιδέα για το πώς μοιάζει ένα αγνοούμενο παιδί μετά από μερικά χρόνια. Ωστόσο, μια ομάδα ερευνητών έχει εξελίξει τη μέθοδο αυτή ώστε να βρει περαιτέρω εφαρμογές.

Αναλύοντας τα επιμέρους χαρακτηριστικά του προσώπου, το πρωτοποριακό λογισμικό θα εκτιμά την πραγματική ηλικία και θα εντοπίζει τα βιολογικά σημάδια της γήρανσης.

Τα σημάδια της γήρανσης είναι μια φυσιολογική εξέλιξη για όλους μας, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται πιο νωρίς και σε άλλες πιο αργά. Τα σημάδια αυτά είναι ενδεικτικά του γενικότερου ρυθμού γήρανσης του οργανισμού.

Η ιδέα για τη νέα τεχνολογία αναγνώρισης προέρχεται από μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι. Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, όμως έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του επιστημονικού κόσμου.

Το λογισμικό λαμβάνει υπ’ όψιν διάφορες παραμέτρους, όπως η εθνικότητα, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο και το κάπνισμα – παράγοντες που αποδεδειγμένα επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής – ώστε να αναλύσει τα επιμέρους χαρακτηριστικά στα ζυγωματικά, τα μάτια, τα φρύδια, το στόμα και τα μάγουλα.

Αναζητά διαφοροποιήσεις στις σκιάσεις του προσώπου ώστε να εντοπίζει λεπτές γραμμές, κηλίδες, χαλάρωση και άλλες μεταβολές που συνδέονται άμεσα με τη γήρανση.

Το τελικό «πόρισμα» θα είναι ενδεικτικό της βιολογικής ηλικίας του ατόμου, γεγονός με σημαντικές επεκτάσεις όσον αφορά σοβαρές εκφυλιστικές παθήσεις που σχετίζονται με το γήρας.

face1

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed