mh 370

Η έρευνα για την χαμένη πτήση MH370 των μαλαισιανών αερογραμμών δεν έχει μεταφερθεί στην περιοχή που η βρετανική εταιρεία δορυφόρων Inmarsat και οι επιστήμονές της θεωρούν ως επικρατέστερο σημείο πρόσκρουσης του αεροσκάφους με τον ωκεανό.

Σε αυτή την αποκάλυψη προέβησαν προς το BBC οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της εταιρείας και ενώ η αναζήτηση του αεροσκάφους έχει διακοπεί καθώς διεξάγεται εκτεταμένη χαρτογράφηση του βυθού, στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Όταν όμως η έρευνα ξεκινήσει εκ νέου, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το σημείο που έχει προσδιορίσει η Inmarsat θα βρεθεί στο επίκεντρο της αναζήτησης, όπως και άλλες τοποθεσίες που έχουν προκριθεί από άλλα γκρουπ ενδιαφέροντος.

Οι αρχές της Αυστραλίας αναμένεται να ανακοινώσουν ποια θα είναι αυτά τα σημεία, πολύ σύντομα. Επί της ουσίας, όταν αποφασίστηκε ότι ο νότιος Ινδικός Ωκεανός είναι το μέρος που προκρίνεται ως σημείο συντριβής του αεροσκάφους, πλοίο του αυστραλιανού ναυτικού μετέβη στην περιοχή δυτικά του Περθ και κινείτο στο πλαίσιο αξιόπιστων πληροφοριών όπως αυτές ερχόντουσαν.

Δεν μετέβη στην περιοχή που η Inmarsat -μεταδίδει το BBC- είχε προσδιορίσει επειδή έχασε χρόνο αναζητώντας το αεροσκάφος σε σημείο όπου κρίθηκε ότι είχαν εντοπιστεί ηχητικά σήματα από πιθανά μαύρα κουτιά αεροπλάνου.

Κάτι τέτοιο όμως αποδείχθηκε ότι ήταν μοιραίο, καθώς χάθηκε εκ νέου πολύτιμος χρόνος. Πλέον, οι αρχές της Αυστραλίας που ηγούνται της έρευνας έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη να διενεργήσουν υψηλής ανάλυσης βαθυμετρικές έρευνες της ευρύτερης περιοχής αναζήτησης, περίπου σε ακτίνα 60.000 χιλιομέτρων.

Είναι πιθανό να χρειαστούν μήνες αλλά μόλις αυτό γίνει και γνωρίζουν την ακριβή μορφή του βυθού της θάλασσας, τότε θα είναι σε θέση να επιλέξουν τα πιο κατάλληλα μέσα για να συνεχίσουν την υποθαλάσσια αναζήτηση του μοιραίου μπόινγκ.

Η πτήση χάθηκε στις 8 Μαρτίου 2014 πραγματοποιώντας το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο με 239 επιβάτες.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed