ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΒΟΥΛΗ

“Παράθυρο” σε υπαλλήλους νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου δηλαδή ΔΕΚΟ και ΜΚΟ να απαλλαγούν από κατηγορίες ή να έχουν ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση στην περίπτωση που κατηγορούνταν για οικονομικό έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος έδινε το πολυνομοσχέδιο με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που ψήφισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές, χωρίς φυσικά οι ίδιοι να αντιληφθούν ότι από τη Βουλή περνούσε και κάτι τέτοιο.

“Πέρασε νύχτα κυριολεκτικά δεν την πήραμε χαμπάρι. Οι νομικοί βουλευτές δεν την κατάλαβαν, αλλά ευτυχώς μετά το πήραμε χαμπάρι ξεσήκωσαν μια θύελλα που δεν φάνηκε και απεσύρθη”, δήλωσε στον ρ/σ “Alpha 98,9” η Φωτεινή Πιπιλή.

Την απίστευτη διάταξη εντόπισε πρώτος ο Κώστας Τζαβάρας και έσπευσε να επικοινωνήσει με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος τον ενημέρωσε πως η διάταξη βρέθηκε εκ παραδρομής στο νομοσχέδιο και γι αυτό το λόγο ακυρώθηκε μετά από 20 ημέρες.

Ο κ. Τζαβάρας δήλωσε χαρακτηριστικά στον ίδιο σταθμό: “Να ασκηθούν και ποινικές διώξεις γιατί εδώ κάποιοι που είχαν από τον νόμο την ειδική υποχρέωση να επιβλέπουν. Δεν άσκησαν το καθήκον του ελέγχου και εκ παραδρομής μια τέτοια διάταξη εξαφανίστηκε και μαζί με αυτή έχουν οδηγηθεί στην αθώωση κακούργοι διακεκριμένων περιπτώσεων διασπάθισης του δημοσίου χρήματος”.

Η Ένωση Εισαγγελέων με αφορμή τόσο τη συγκεκριμένη διάταξη όσο και άλλες που ψήφισε η παρούσα αλλά και η προηγούμενη σύνθεση του Κοινοβουλίου εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για ακατανόητες διατάξεις, που περνούν από τη Βουλή και αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει δόλος και προσπάθεια να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

“Προξενεί προβληματισμό η τάση άρρυθμης, ασυνεπούς και αποσπασματικής νομοθέτησης, με επάλληλες τροποποιήσεις ακόμη και των βασικών ποινικών νόμων (κωδίκων), με τρόπο που – ενίοτε – υποθάλπει ευλόγως την υποψία ότι εξυπηρετούν σκοπούς κείμενους πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων.

Οι εισαγγελείς επικαλούνται συγκεκριμένες διατάξεις που ψηφίστηκαν στη Βουλή και αφορούν παύσεις ποινικών διώξεων, νομιμοποίηση δαπανών αλλά και τερματισμό αναζήτησης υπέρογκων χρηματικών ποσών που δόθηκαν ως επιδόματα.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.