Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση, η Βουλή είπε “ναι” στην άρση ασυλίαςΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η αίτηση άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ιωάννη Λαγού και Χρήστου Παππά.

Συγκεκριμένα, από τους 224 βουλευτές, υπέρ της άρσης ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου ψήφισαν 223 και παρών 1. Υπέρ της άρσης ασυλίας του Χ. Παππά, ψήφισαν 223 βουλευτές και παρών 1. Υπέρ της άρσης ασυλίας του Ι. Λαγού, υπέρ ψήφισαν 223 βουλευτές και παρών 1.

Από την ψηφοφορία αποχώρησαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Χρυσή Αυγή.

Η ομιλία Μιχαλολιάκου:

Μιχαλολιάκος Βουλή από fon1972

Η ομιλία Παππά:

Παππάς στη Βουλή για την άρση ασυλίας του από Miss-Jessy-Lays

Η ομιλία Λαγού:

Λαγός Βουλή από fon1972

Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής και οι άλλοι δύο εκ των ηγετικών στελεχών είναι προφυλακισμένοι και η μεταφορά τους από τις φυλακές Κορυδαλλού έγινε σε συνθήκες ιδιαίτερης ασφαλείας.

Ο κομματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής διοργάνωσε συγκέντρωση μελών και οπαδών της από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα.

Στις δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου (σ.σ. αφορά κυρίως τον Χρήστο Παπά).

Η Χρυσή Αυγή και ενώπιον της Ολομέλειας, επικαλέστηκε το άρθρο 62 του Συντάγματος που αναφέρεται στην άρση ασυλίας των βουλευτών. Όπως ειδικότερα αναφέρει το άρθρο 62 του Συντάγματος, «Η άδεια για την άσκηση δίωξης θεωρείται ότι δεν δόθηκε, αν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Βουλής». Στο ίδιο άρθρο ωστόσο προβλέπεται ότι «η τρίμηνη προθεσμία αναστέλλεται κατά τη διάρκεια των διακοπών της Βουλής».

Η συνταγματική πρόνοια για την αναστολή της προθεσμίας, στην περίπτωση των διακοπών της Βουλής, έχει επισημανθεί και από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σε επιστολή του προς τις ανακρίτριες του Εφετείου Αθηνών Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και Μαρία Δημητροπούλου-Ανδρεάδου. Στην επιστολή εκείνη ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι, από το αίτημα της εισαγγελικής αρχής και μετά, έγινε ακρόαση των βουλευτών που βρίσκονται προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η Επιτροπή εξέδωσε τη γνωμοδότησή της και στη συνέχεια με απόφαση της Ολομέλειας, υπήρξε διακοπή των εργασιών του Σώματος για τις εορτές του Πάσχα, «η οποία σημειωτέον αναστέλλει την προθεσμία αποφάνσεως της Βουλής, ενώ είθισται να επέρχεται διακοπή των εργασιών και την περίοδο πριν από τη διεξαγωγή εκλογών ή των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση».

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.