Τα σκήπτρα κρατούν πέντε χώρες
Ένα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης των εκατομμυριούχων καταγράφεται το τελευταίο διάσημα, οι οποίοι μάλιστα δημιουργούν τεράστιους κόμβους συσσώρευσης χρήματος και αλλαγής της ισορροπίας ρευστού σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Σύμφωνα με έρευνα της New World Wealth, η Μεγάλη Βρετανία είναι ο βασικός προορισμός των εκατομμυριούχων κατά την τελευταία δεκαετία.
Από το 2003 έως το 2013, στη Μεγάλη Βρετανία κατευθύνθηκαν 114.100 εκατομμυριούχοι (άνθρωποι δηλαδή με περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων εξαιρουμένης της βασικής τους κατοικίας).
Το νούμερο αυτό είναι υπερδιπλάσιο των εκατομμυριούχων που κατευθύνθηκαν στη δεύτερη χώρα προορισμού, τη Σιγκαπούρη.
Η ασιατική χώρα, με τη φιλική φορολογική πολιτική και την ασφάλεια, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις χώρες που προσελκύουν πλούτο. Κατά τη δεκαετία από το 2003 έως το 2013 εισέρρευσαν εκεί 45.000 εκατομμυριούχοι, ενώ την τρίτη θέση κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες όπου εισέρρευσαν 42.200 εκατομμυριούχοι.
Το ερώτημα βέβαια είναι από πού έφυγαν αυτοί οι εκατομμυριούχοι. Η απάντηση είναι, κυρίως από την Κίνα.
Σύμφωνα με την έρευνα της New World Wealth, κατά την εν λόγω δεκαετία από την Κίνα έφυγαν 76.200 εκατομμυριούχοι, από την Ινδία 43.400 εκατομμυριούχοι και ακολουθούν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ρωσία.
Από την έρευνα προκύπτει ότι οι περισσότεροι Κινέζοι πήγαν στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και τη Μεγάλη Βρετανία.
Οι Ινδοί προτίμησαν τη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, ενώ οι Γάλλοι και οι Ιταλοί εκατομυριούχοι προτίμησαν τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελβετία.
Ένας εντυπωσιακός αριθμός ελβετών εκατομμυριούχων μετακινήθηκε κυρίως στη Σιγκαπούρη, τη Μεγάλη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η πόλη με τους περισσότερους εκατομμυριούχους είναι το Λονδίνο με 339.300, ακολουθεί η Νέα Υόρκη με 300.100 εκατομμυριούχους, το Τόκιο με 226.500 και η Σιγκαπούρη με 225.000.